Nieuws

Rahim Ouédraogo: de goedlachse oud FC Twente-speler

Rahim Ouédraogo: de goedlachse oud FC Twente-speler

We hoeven je vast niet te vertellen dat FC Twente op dit moment door een diep dal gaat. De sportieve prestaties van de club zijn slecht en bovendien ligt het lot van de club in handen van de gemeenteraad. FC Twente kan dus wel wat positiviteit gebruiken. Had de club nu maar een speler als Rahim Ouédraogo, die met zijn lach het hele team weer even vrolijk zou kunnen stemmen. Om Rahim weer voor de geest te kunnen halen, vertellen we je graag het verhaal van deze bijzonder goedlachse voetballer.

De carrière van Rahim

Rahim Ouédraogo, geboren op 8 oktober 1980, is een Burkinese profvoetballer die bekend staat om zijn positieve karakter en stralende lach. Rahim komt naar Nederland wanneer hij zestien jaar oud is en begint dan een jeugdopleiding bij FC Twente. Hij woont op dat moment in een kosthuis, maar krijgt na enkele maanden onderdak van Issy ten Donkelaar, toenmalig hoofd jeugdopleidingen bij FC Twente.

Rahim maakt in 1999 zijn eredivisiedebuut. Drie seizoenen lang wordt hij regelmatig opgesteld in wedstrijden. In het seizoen 2001/2002 maakt Ouédraogo de overstap naar FC Zwolle, waar hij op huurbasis in de Eerste Divisie speelt. Een jaar later keert hij echter alweer terug naar FC Twente, om nog eens vier seizoenen voor de club uit te komen. In het seizoen 2006/2007 verruilt Ouédraogo FC Twente voor het Griekse Skoda Xanthi, waar hij tekent voor 3,5 jaar. Toch keert Rahim in de zomer van 2007 alweer terug naar Nederland, waar hij een seizoen lang speelt voor Heracles Almelo. Als Heracles zijn contract na een jaar niet verlengt, komt hij voor een seizoen bij FC Emmen (Jupiler League) terecht. Hierna vertrekt hij transfervrij naar het Turkse Manisaspor. Halverwege het seizoen wordt zijn contract ontbonden, waarna hij voor de rest van het seizoen terugkeert naar FC Emmen. Hierna eindigt Rahim zijn professionele voetbalcarrière.

[google]

Terwijl veel andere voetballers het er tijdens en na hun voetbalcarrière eens goed van nemen door dure wagens te kopen, zien we Rahim hier nog wel een tweedehands wagen op de kop tikken. Hij besteedt zijn geld namelijk liever aan andere projecten. Na zijn professionele voetbalcarrière koos Rahim er bijvoorbeeld voor een eigen busbedrijf te starten in zijn geboorteland Burkina Faso. Hij begon daar een lijndienst tussen de hoofdstad Ouagadougou en de tweede grote stad Burkina Passa. De bus kan ongeveer 50 personen meenemen, en vervoert daarnaast ook een aantal pakketjes.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties