Nieuws

Afgeblufte Genee haalt hard uit naar Munsterman

Afgeblufte Genee haalt hard uit naar Munsterman

Vorige week zat Joop Munsterman, zeer waarschijnlijk op uitnodiging van vriend Johan Derksen, voor de laatste keer aan tafel bij het praatprogramma Voetbal International. Presentator Wilfred Genee probeerde kritisch te zijn, maar liet zich op kinderlijke wijze afbluffen door de voorzitter van FC Twente. Dat dit hem niet lekker zit blijkt vandaag in het AD waar hij Munsterman nog even flink aanpakt.

"Ook ik liet me vorige week in Voetbal International door deze Teleac-cursus boekhouden van Munsterman inpakken. Mede uit respect voor de geweldige prestatie die Munsterman met FC Twente de afgelopen tien jaar heeft neergezet."

"Niets aan de hand de in Enschede", vervolgt Genee. "Gelukkig maar. We moeten ons vooral geen zorgen maken volgens scheidend voorzitter Joop Munsterman die geen gelegenheid onbenut laat om aan te geven dat hij uit eigen beweging opstapt."

"Working on a dream van zijn held Bruce Springsteen was de laatste jaren het motto in Enschede. Om vervolgens wreed wakker te schrikken. Want ondanks de geforceerde goed-nieuws-show van Munsterman is de situatie aanzienlijk ernstiger met de vele soms onduidelijke financieringsconstructies, vooruit geschoven schulden en betalingen, het nog altijd enorme salarishuis en dreigende nieuwe leningen (tegen stevige rente)."

"Het stadion is straks van ons", is het geen Munsterman iedereen voorhoud. Dit heeft volgens Genee AZ in het verleden ook gedaan, waarna het van de curator de volgende vraag kreeg toegeworpen: "Hartstikke mooi, weet u dan toevallig nog iemand die geïnteresseerd is in zo'n stadion?" Volgens diezelfde curator was enkel de grond onder het stadion geld waard, niet het stadion zelf.

[google]Met dalende ticketverkkoop, spelers die minder opleveren door de Doyen constructie, Corona die slecht voor 30% eigendom is, dalende sponsorinkomsten ziet Genee FC Twente de komende jaren geen serieuze rol van betekenis spelen. En dan moeten ook de schulden nog worden afgelost.

"Dat wordt pittig genoeg. De investeringen in de jeugdopleiding ten spijt, maar zorg dan maar voor een sterk elftal en een vol stadion. Misschien met een goed concert. Bruce Springsteen wellicht? Een mens moet blijven dromen", besluit de columnist van het AD cynisch.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties