Nieuws

"Afspraak is pas afspraak met mijn handtekening"

"Afspraak is pas afspraak met mijn handtekening"

De afgelopen maanden viel het ene na het andere lijk uit de kast bij FC Twente. Grotendeels door toedoen van Joop Munsterman en Aldo van der Laan. Nu het plan van aanpak is goedgekeurd door FC Twente, gaat het allemaal weer de goede kant op. Eén minpuntje is een nieuwe lening van tien miljoen euro bij een buitenlandse bank, al hoopt Gerald van den Belt dat het maximaal zeven miljoen euro zal gaan worden.

De grootste problemen zijn nu voorlopig afgewend. Aldo van der Laan en Hein Trebbe deden iedere keer maar weer een duit in het zakje de afgelopen maanden, wat opliep tot in de miljoenen. Het seizoen werd met één miljoen Euro verlies afgesloten, door toedoen van vervalste getalletjes van Joop Munsterman. De voormalig voorzitter pronkte met het feit dat FC Twente zo goed kon aflossen, maar dat het ook zo goed kon lenen, heeft hij niemand verteld.
Gerald van den Belt weigert nu nog terug te kijken, en gaat voor de volgende missie. Van de negentig miljoen euro schuld, moet er veertig miljoen als eerste worden afgelost. Dit zijn kortlopende schulden, die normaal gesproken binnen een jaar moeten worden afgelost. De andere vijftig miljoen bestaat uit langlopende schulden. Herfinanciering moet uitkomst bieden.

Binnen een jaar veertig miljoen aflossen, bestaat bij FC Twente alleen in een sprookjesboek. Daarom wil Gerald van den Belt deze laten omzetten in langlopende schulden. De club zou dan binnen dertig jaar moeten aflossen, maar dan moeten de Gemeente Enschede, de banken en particuliere financiers wel akkoord gaan met deze gang van zaken.
Het komende seizoen hoeft FC Twente niets af te lossen, enkel de rente die dan nog wel doorloopt. Dat scheelt weer vier miljoen euro. "De rentelast, 3 miljoen per jaar, loopt wel door. Volgend jaar moet er door het bijlenen van de 10 miljoen nog meer rente worden betaald en ook weer worden afgelost." zo schrijft de TC Tubantia vanochtend.

Met herfinanciering komt het allemaal wel op zijn pootjes terecht volgens Gerald van den Belt, en daarnaast lopen zeven dure contracten aan het einde van het komende seizoen af. Deze waren afgesloten in het Munsterman-tijdperk. Dure spelers kopen is er de komende jaren niet meer bij. "Er moet hier allemaal meer met minder. Ik geloof er in dat dit kan." vertelt Van den Belt tegenover de krant.

[google] Of nu dan ook geen lijken meer uit de kast zullen vallen, daar is Gerald van den Belt heel duidelijk over. "Dat wordt mij steeds gevraagd, maar ik denk dat we het nu allemaal scherp in beeld hebben. We hebben intern duidelijk met elkaar afgesproken, dat een afspraak pas een afspraak is als mijn handtekening er onder staat." besluit hij.

Doe ook mee aan onze Topcoach competitie 2015-2016

Ook dit seizoen organiseert Twente Insite een Topcoach competitie. Stel met 57 miljoen een elftal samen en speel mee om mooie prijzen! Klik hier om direct naar Topcoach te gaan. Succes!
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties