Nieuws

Amateurs hebben "last" van FC Twente

Amateurs hebben "last" van FC Twente

Het gebeurt steeds vaker in het amateurvoetbal: zondagclubs die op zaterdagavond spelen. Kersvers topklasser WKE heeft aangegeven er fervent voorstander van te zijn. De club uit Emmen hoopt komend seizoen regelmatig uit te wijken van zondag naar zaterdag en daardoor meer publiek richting sportpark Grote Geert te trekken. Ook EVV (Echt) en Hollandia (Hoorn) zijn enthousiast, schrijft Twentsche Courant/Tubantia.

De twee Twentse teams op het hoogste niveau, HSC’21 en Quick’20, staan in principe niet onwelwillend tegenover verplaatsing. „Maar toch blijven wij als zondagclub op de zondag”, reageert Quick-voorzitter Jeroen Keizer. „Het is voor ons praktisch niet mogelijk om op zaterdagavond te spelen, omdat het hoofdveld niet over een lichtaccomodatie beschikt. Mocht die verlichting er in de toekomst wel komen, dan is uitwijken naar de zaterdag wel een punt waarover in sommige gevallen gediscussieerd kan worden.”

Om het hoofdveld van HSC’21 staan wel lichtmasten. „Wij gaan bekijken wanneer we dit seizoen tegelijkertijd met FC Twente op zondag spelen”, aldus voorzitter Willy Sticker. „In dat geval kan verplaatsing interessant zijn, omdat het ons anders toeschouwers kost. Maar we gaan niet structureel naar de zaterdag, al was het alleen al omdat sommige spelers die dag moeten werken. Een uitwedstrijd wordt daardoor helemaal een lastig verhaal, dan moet je ’s middags al vertrekken.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties