Nieuws

Bekerwinnaar 2001 viert hoogtijdagen als trainer

Bekerwinnaar 2001 viert hoogtijdagen als trainer

Waar zijn voormalige club zowel sportief als financieel gezien een rampjaar doormaakt, gaat het Erik ten Hag voor de wind bij FC Utrecht. De coach die als speler in 2001 met FC Twente de beker won, gaat als nummer zeven de winterstop in met slechts twee punten achterstand op de nummer 5, Vitesse.

enschede-053-tukker-life
In het begin van dit seizoen kreeg Ten Hag de nodige kritiek te verduren van zijn spelers. De lange tactische trainingen die de voormalig assistent van Fred Rutte bij FC Twente hield, liepen bij zijn ploeg de spuigaten uit. "Het plezier ontbrak", vertelt doelman Robbin Ruiter aan TC Tubantia. Toch werpen die tactische trainingen nu hun vruchten af. "Terwijl we daarna zijn gaan inzien dat het maken van vele uren loont. Plezier zorgt voor betere resultaten, of andersom."

Zijn aanvoerder, en tevens voormalig FC Twente-speler, Willem Janssen noemde hem eerder al het beste wat FC Utrecht dit seizoen is overkomen. Ondanks zijn werkzaamheden in de Domstad lijkt Erik ten Hag heimwee te hebben naar zijn geboortestreek. Daarom belegt hij tijdens de winterstop een trainingskamp in De Lutte.

"Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste een financiële, maar daarnaast is de winterstop erg kort. Door te gaan reizen verlies je te veel trainingsdagen. Ook hebben we veel buitenlandse spelers die tijdens de kerst de zon opzoeken", verklaart de in Haaksbergen geboren Ten Hag.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties