Nieuws

'Bezuinigingen moeten 12 miljoen euro opleveren'

'Bezuinigingen moeten 12 miljoen euro opleveren'

FC Twente zal flink gaan bezuiningen op de slariskosten. De maatregelen die de club hiervoor neemt moeten er uiteindelijk voor gaan zorgen dat de club 12 miljoen euro minder uitgeeft dan twee seizoenen geleden, zo weet de Twentsche Courant Tubantia te melden.

Vorige maand zette de KNVB FC Twente onder curatele, omdat de club haar financiële huishouding niet op orde had. In het plan van aanpak dat de club indiende, staat dat er vijftien banen worden geschrapt. Het gaat hier om banen op kantoor in de Grolsch Veste en de facilitairende functies in Hengelo. [google]

12 spelers zijn al vertrokken

Daarnaast wil de club het aantal contractspelers terugdringen naar ongeveer 38. Dat zijn er 20 minder dan twee seizoenen geleden. De club is al hard opweg om dit te realiseren; met Boschker, Wisgerhof, Rosales, Kuiper, Hemmink, Pelupessy, Engberink, Vida en Röseler vertrokken er al negen spelers. Ook de contracten van Jong FC Twente-spelers Leugers, Mannes en Dronkers werden niet verlengd.

Om het plan van aanpak te laten slagen en daadwerkelijk 12 miljoen euro te besparen, moeten er nog wel enkele groodverdienders vertrekken. Zij moeten dan vervangen worden door goedkopere spelers, zo zegt financieel adviseur Arjan Hoop in gesprek met Tubantia. Rasmus Bengtsson, Dusan Tadic en Luc Castaignos staan bij FC Twente op de nominatie om te vertrekken.

Doordat FC Twente onder curatele staat, kunnen er voorlopig nog geen nieuwe spelers worden aangekocht. De club moet voor iedere aankoop die meer dan 50.000 euro kost, toestemming vragen aan de KNVB. Mede hierdoor heeft FC Twente Kusk nog niet defnitief weten vast te leggen, want de club moet eerst spelers verkopen voordat er nieuwe aankopen kunnen worden gedaan.
[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties