Nieuws

Column: 100% Tukker

Column: 100% Tukker

Dat FC Twente niet optimaal presteert sinds de start van de competitie is een veelbewogen onderwerp van gesprek. Na vijf nederlagen, drie keer gelijkspel en maar eenmaal de winst op onze naam, staan we op een oneerbare 16e plek in de competitie. Ondanks de teleurstelling dat dit met zich meebrengt, weten de supporters van Twente wel beter; ‘een echte fan ben je in hart en nieren!’

Jarenlang zien ze geweldige spelers spelen, maken ze prachtige wedstrijden mee en genieten ze van Europees of Bekervoetbal. De afgelopen jaren hebben de spelers moeten zwoegen. Ze hebben niet meer allemaal spelers waarvan de supporters een hoge pet op hadden, de trainers die alles uit de spelers haalden of achtereenvolgend goede wedstrijden gezien. Maar dit weerhoudt ze als echte Tukkers er niet van om lief en leed te delen met de club.

Van de week kwamen er nieuwe statistieken uit over het aantal uitsupporters die meereizen om hun club aan te moedigen. Ongeacht de strijd die de spelers moeten doorstaan in de Eredivisie, staan de supporters altijd achter onze ploeg. Ook met de uitwedstrijden pakken ze de, spreekwoordelijke, ‘paling’ in en vertrekken ze naar de bestemming waar ze de boys kunnen zien spelen. En gezien deze statistieken staan zij op een verdiende vierde plek. Een plek waarvan ze in de competitie dromen.

Gemiddeld reizen er 400 supporters met de ploeg mee om weer luidkeels te zingen, om de scheidsrechter terecht te staan en om te zien waar deze wedstrijd hen naartoe brengt. Waar de liefde voor de club vandaan komt, in deze keiharde strijd, is voor hen dan ook zeer logisch. Dit staat zelfs in het clublied geschreven. [google]

‘En lukt het ons dit jaar nog niet, geen getreur.
Wij komen heus wel aan de beurt, dus geen gezeur.
Wij blijven ervoor vechten , elke zondag weer.
En daarom beste mensen zing ik nog een keer.
Eenmaal zullen wij de kampioenen zijn, FC Twente!’

Zij leven het motto: ‘Trots da’w veur Twente bint!

Elke wedstrijd weer staan de trouwe supporters, in weer en wind, klaar voor hun trots. En ja, de ploeg moet hun draai vinden in de competitie, ja, ze presteren nog onder de maat. Maar ook in de tijden waar de spelers het gejoel hard nodig hebben, staan ze paraat met hun trommels, liederen en liefde voor de club.

Zij zijn nou eenmaal 100% Tukker.

Kelsey

banner-tukker-life-floor
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties