Nieuws

Column: Biertje en Whisky

Column: Biertje en Whisky

Whisky probeerde Biertje uit zijn tent te lokken en had wel trek in wat gestoei en geren. Toch bleef ze ook op haar hoede.

Biertje keek de kinderlijke aanstellerij van Whisky eens aan en liep statig en met gespeelde desinteresse naar zijn bak met brokjes. “Wat doet die druktemaker hier eigenlijk “, hoorde je hem bijna denken.

Terug in de kamer was daar plotseling een zogenaamd uitgekiende ‘aanval’ van Whisky vanachter de bijzettafel die door Biertje met zijn rechterpoot met groots gemak direct in de kiem werd gesmoord. Whisky nam subiet een onderdanige houding aan en kronkelde van onderdanigheid met de oortjes plat op haar kop.
Ze kon blazen wat ze wilde, maar Biertje is nu eenmaal ‘Number One in da house’ gezien zijn voorsprong in leeftijd en uiteraard het feit dat hij al eerder het huis bewoont, gecastreerd of niet, dat dondert niks. Inmiddels weet Whisky dat ze er het best aan doet om niet zo stoer de grote bink uit te hangen, maar leert ze gaandeweg van Biertje hoe de ‘wereld werkt” door hem na te doen.

Biertje is onze 5-jarige kater die we destijds als kitten uit het asiel hebben gehaald en Whisky is onze 5 maanden oude poes die we ook als kitten uit het asiel hebben gehaald.
De buren dachten eerst dat ik volstrekt waanzinnig was geworden toen ik menige avond vanuit de kamer : “Bieeerrrtjee, kom dan “ riep om de kat vanuit de tuin binnen te halen voor de nacht.
Het heeft uiteraard ook iets Hilarisch. Nu weten ze inmiddels dat wanneer wij : “Whisky, waar is het balletje “ zeggen, we het niet tegen een fles Jack Daniels hebben, maar onze nieuwste aanwinst op vier poten.

Deze aanwinst dan lag zondagmiddag op haar favoriete plekje achter de TV. Het zou een historische middag worden. FC Twente trad aan in de Kuip tegen Feyenoord. Na alle onzekerheid omtrent eventuele versterkingen en het qua resultaat teleurstellende resultaat tegen RKC, waren er niet veel die een positief resultaat verwachtten.

tadicMaar toen stond Dušan Tadic op. Aan de hand van de Servische grootmeester konden de jonkies zich optrekken en werd er een historische overwinning op Feyenoord behaald.

Met zijn sierlijke lichaamsschijnbewegingen zette hij al menig tegenstander op een even vals als verloren spoor. Niets dan vergeefse lucht werd er verplaatst terwijl Dušan er al met de bal vandoor was, de tegenstander verbijsterd achterlatend. De bal leek hem te volgen zoals het woord het hart volgt van een geliefde. En dan te bedenken dat nog niet eens alles lukte en menige pass in schoonheid stierf.

Mijn gedachten gingen terug naar 1974 toen de uitslag anders uitpakte. Een ijzersterk FC Twente dat dertig wedstrijden op rij ongeslagen was verdiende het eigenlijk om kampioen te worden, maar werd door Feyenoord in de kuip met 3-2 verslagen. De 1-0 die met mazzel tussen de benen van een glijdende Epi in het doel verdween, de 3-2 die net via de binnenkant van de ‘tweede’ paal binnenglipte…..damn.

Al die keren dat Twente beter speelde, maar toch verloor schoten door mijn hoofd. De kinderachtige maar hardnekkige vuurwerkgeluiden die er steevast van de tribunes klinkt daar.

En daar stond Dušan het Twentse Ros te kussen nadat hij Twente op een 1-2 voorsprong had gezet. Daarvoor gaf hij de pass waaruit de gelijkmaker werd gescoord, daarna trof hij nogmaals doel en gaf hij de pass waaruit de 1-4 werd gescoord. Het sierlijke hakballetje belandde als een ode aan de kunst precies voor de schietgrage voeten van youngster Luc.


Beide penalties ontstonden ook na een pass van de Tovenaar uit Backa Topola. De houten leuningen van mijn stoel hadden het zwaar te verduren na ieder doelpunt van Twente en weer een prachtige actie van Dušan. De grootste uitoverwinning op Feyenoord ooit stond even na kwart over twee definitief in de boeken, daar waar de 0-3 uit 1995 al lang op wat gezelschap wachtte.

“Dit jonge FC Twente heeft een mentor in het veld nodig, en wat een luxe als die mentor Tadic heet en speelt “ , hoorde ik de verslaggever zeggen.

Het seizoen is nog pril, het team jong en op veel plaatsen gewijzigd. Er zullen de nodige ‘ups’ en ‘downs’ volgen, maar de 11e augustus 2013 zal altijd blijven staan als de dag van de historische zege in Rotterdam.

Whisky was inmiddels wakker geworden en kroop achter de TV vandaan. Haar eigen mentor lag al een tijdje buiten in het zonnetje te slapen.

Ze kroop op mijn schoot terwijl ik een biertje in mijn hand hield, tevreden spinnend. Die houten kop was van latere zorg.

TAZ

Twente Insite TopCoach Competitie 2013-2014

Doe jij al mee met onze TopCoach competitie 2013-2014? Doe mee en maakt kans op mooie prijzen waaronder 2 wedstrijdkaartjes, een FC Twente shirt, een FC Twente Cap en meer! Klik hier om naar de TopCoach competitie te gaan.

Nederbet

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties