Nieuws

Column: Gert-Jan Verbeek: Het potje Pokon van FC Twente

Column: Gert-Jan Verbeek: Het potje Pokon van FC Twente

Alfred Schreuder gaat na dit seizoen weg, dat kan niet anders. Nog drie wedstrijd en hij levert zijn tankpas in. Soms pas je gewoon niet bij een club. Alfred is zo’n type die prima bij SC Heerenveen zou passen. Een seizoen lang steriel voetbal spelen voor supporters die eigenlijk toch liever naar schaatsen kijken. Lekker met de rechterhand op de borst naar een onverstaanbaar volkslied luisteren en een paar keer in de microfoon roepen dat alles “boppe” is. Alfred vindt dat heerlijk.

Geef mij Gert-Jan Verbeek maar. Het is de perfecte rauwdouwer die past bij FC Twente. Geen gezeik maar anmaak’n. FC Twente kan de ingezette bezuinigingen rustig doorzetten. Gert-Jan Verbeek heeft geen geld nodig. Het eerste wat hij doet is die graslampen op marktplaats zetten die ervoor moesten zorgen dat er een fatsoenlijke grasmat zou liggen. Gert-Jan laat gewoon een boerenkoolbuffet komen en gaat daarna eigenhandig met de gehele selectie op de hurken het gouden groen van de Grolsch Veste bemesten. ‘Zo, dat is nog eens een kuiltje jus!’ zou hij daarna trots roepen.

Clubkostuums zijn ook verleden tijd onder Gert-Jan. Je krijgt een trainingspak, meer niet. Gert-Jan vraagt zich hardop af waarom een voetballer erbij moet lopen als een gladde vertegenwoordiger van een IT-bedrijf. Hij heeft gelijk. Lekker normaal doen. Haargel en wax voor zijn ook taboe. Alle spelers moeten hetzelfde ooievaarsnest-kapsel van Gert-Jan Verbeek hebben. Je komt hier om te voetballen, niet om de mooie jongen uit te hangen.

Het lijkt mij prachtig om de selectie een keer onverwacht tegen te komen. Zo op een woensdagmiddag op Het Hulsbeek. Een golf van zweetlucht komt je tegemoet. Gert-Jan Verbeek schreeuwend voor de groep uitrennend en de selectie schuimbekkend achter hem aan. “NOG EEN RONDJE EN DAN LOPEN WE RICHTING HET RUTBEEK!!”. Prachtig.

[google]Alles wordt weer normaal als Gert-Jan Verbeek naar FC Twente komt. De selectie zal topfit zijn en we krijgen weer een trainer met dezelfde passie waarmee de gemiddelde Tukker een beugelfles opent. Het wordt weer strijden voor het zelf bemeste gras. Ik kan niet wachten. Vanavond eet ik boerenkool met een kuiltje jus.

CEAZ

CEAZ schrijft naar eigen zeggen stukjes. Niet meer, niet minder. De ene keer over FC Twente de andere keer over dingen die hem opvallen in het dagelijks leven. Waar het op vooral op neerkomt: CEAZ geeft ongevraagd zijn mening. Volg CEAZ ook op Facebook.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties