Nieuws

Column: Joop in brons

Column: Joop in brons

Hij maakte van een tamme shetlandpony een steigerend ros. Hij gaf ons zilverwerk en bezegelde 17.000 nieuwe liefdes met een ring. De verantwoordelijke ruiter stapt aan het eind van het seizoen van het ros en gaat te voet verder. Joop stopt.

Noem de naam Sander, Epi, Blaise of Joop en iedereen weet over wie je het hebt. Het blijft apart om alleen een voornaam te gebruiken van iemand die je niet kent. Het is misschien een onbeschofte vorm van waardering, maar hij komt voort uit liefde. In het geval van Joop is het een platonische liefde voor iemand die tienduizenden Tukkers mee liet werken aan een droom. Een droom die door bekers en schalen werkelijkheid werd. Succes went, ook bij de Tukkers. FC Twente werd voor velen meer dan een gevoel. Met alle gevolgen van dien.

Je voelde het aankomen. Het was de aankondiging waarvan je wist dat die zou komen. Joop was al een tijdje Joop niet meer. Bij het afscheid van Wout Brama hield hij zich stil op de middenstip en liet hij Sander het woord doen. Het was niet meer de springende welbespraakte voorzitter van weleer. Hoge bomen vangen veel wind. De wind wint altijd.

[caption id="attachment_58950" align="alignright" width="253"]joop in brons Napoleon op een steigerend paard.[/caption]Hij was, ergens op een stoep in Hannover, de arm om schouder van een huilende Blaise. Hij was onze “Monsterman” die vele concurrenten de portemonnee liet trekken. Hij zorgde ervoor dat Twente ook bekend werd over de landsgrenzen onder de naam Twenty. Hij was veel meer dan een voorzitter, hij was een uithangbord van de belangrijkste bijzaak van het leven voor vele Tukkers.

Joop hoort in brons. In brons voor de ingang van de Grolsch Veste en afgebeeld in een Napoleon-pose op een steigerend ros. Onder het standbeeld een plaquette met de eerste twee zinnen van zijn favoriete nummer.

- Out here the nights are long and the days are lonely. I think of you and I'm working on a dream -

CEAZ

CEAZ schrijft naar eigen zeggen stukjes. Niet meer, niet minder. De ene keer over FC Twente de andere keer over dingen die hem opvallen in het dagelijks leven. Waar het op vooral op neerkomt: CEAZ geeft ongevraagd zijn mening. Volg CEAZ ook op Facebook.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties