Nieuws

"Dat is cruciaal voor het voortbestaan van de club"

"Dat is cruciaal voor het voortbestaan van de club"

Via Jan van Halst is Onno Jacobs bij FC Twente binnengerold en begin deze week aangesteld als interim-directeur. In een interview met FC Twente TV legt de Rotterdammer uit wat zijn taak is binnen de club en minstens zo belangrijk; wat voor hem, en natuurlijk ook voor de club, het beoogde doel is.

"Er zijn natuurlijk hele ernstige dingen hier gebeurd in het verleden. Ik kan me ook voorstellen dat het vertrouwen, wat vijf jaar geleden heel groot was over hoe de club bestuurd werd, dat het tot een dieptepunt gezakt is op dit moment. We moeten wel realiseren; die mensen die daarvoor verantwoordelijk waren, die zijn inmiddels vertrokken", snijdt Jacobs meteen, met Rotterdamse tongval, het juiste onderwerp aan. "We zullen nu vooruit moeten en moeten zorgen dat FC Twente een toekomst heeft. Zoals ik de situatie van FC Twente beoordeel is die gewoon zorgwekkend en urgent. Zorgwekkend in twee opzichten: de stand op de ranglijst en als tweede dat de club onder curatele staat van zowel de gemeente als de KNVB", gaat de interim-directeur van de Tukkers verder.

enschede-053-tukker-life
Het is mooi om te zien dat Jacobs, ondanks dat hij pas kort werkzaam is bij FC Twente, al in de wij-vorm praat wanneer hij de club benoemt. "Richting de gemeente zijn afspraken gemaakt omtrent de garantstelling van 32 miljoen en de afspraken die FC Twente daar gemaakt heeft, die zullen nagekomen moeten worden. Om daar aan te voldoen, moet er de komende maanden nog heel veel werk verricht worden", beseft de Rotterdammer.

Onderzoek naar organisatiestructuur

"Richting de KNVB is er toegezegd mee te werken aan een onderzoek naar de organisatiestructuur en ook de rol die de bestuurders daarin gespeeld hebben, en de eventuele resultaten van dat onderzoek ook te implementeren voor 1 mei. Dat betekent dat er heel hard gewerkt zal moeten worden. Allereerst moeten de spelers, samen met de technische begeleiding, zorgen dat ze genoeg wedstrijden winnen zodat we ons kunnen handhaven. Dat wordt een ontzettend grote opgave. Het sportieve aspect is hartstikke belangrijk, maar het behouden van de licentie en het verkrijgen van de garantstelling van de gemeente, dat is cruciaal voor het voortbestaan van de club. In dat spanningsveld is het ontzettend moeilijk om daarin de juiste keuzes te maken voor de club."

Licentie behouden

"Mijn primaire doel is om te zorgen dat de licentie behouden wordt. Daar wil en ga ik me ook keihard voor inzetten, dat is een enorme opgave. Daar hebben we de steun van iedereen die FC Twente een warm hard toedraagt voor nodig. Het doel moet ook zijn, dat als het 1 mei is en we hebben dat allemaal gered, dat hier in deze omgeving mensen met de borst vooruit kunnen lopen en trots kunnen zijn op FC Twente. Dan heb ik het over medewerkers, vrijwilligers en misschien nog wel belangrijker supporters, sponsoren. Dat iedereen weer met een bepaald gevoel over FC Twente praat. 'We hebben een toekomst, we kunnen weer vooruit'"

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties