Nieuws

De andere kant van Boschker

De andere kant van Boschker

FC Twente icoon Sander Boschker zette afgelopen zomer na 25 jaar een punt achter zijn indrukwekkende keepersloopbaan. De 43-jarige Boschker is echter niet uit beeld verdwenen bij FC Twente. Hij is deze zomer begonnen als keeperstrainer bij de FC Twente vrouwen. Hier kwam een andere kant van Sander naar buiten. 

Hij is als trainer bijvoorbeeld zeer geduldig. "De trainer Boschker is anders dan de speler Boschker", erkent hij tegenover TC Tubantia. "Als speler wilde ik elk partijtje op een training winnen, en daar ging ik vrij ver in", verteld hij. "Maar als trainer heb ik geen voorkeur, dan verdeel ik tijdens het partijspel mijn aandacht over beide keepsters en loop ik van de ene naar de andere kant".

[google] Boschker voelt zich erg op zijn plek met zijn nieuwe functie bij FC Twente. "Technisch, tactisch en motorisch moet je het niet vergelijken met de mannen. Maar de instelling bij de vrouwen is geweldig" verklaart hij.

Het vergaat de oud-doelman nu zelfs zo goed dat hij overweegt zelfs de cursus oefenmeester 2 en 3 te gaan volgen. Uiteindelijk hoopt hij keeperstrainer te worden bij de jongens of mannen. "Ik heb altijd gezegd dat ik nooit trainer wilde worden, ik wil niet voor een groep staan, daar blijf ik bij. Maar als keeperstrainer wil ik wel verder". besluit Boschker.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties