Nieuws

"De Jong nog niet klaar voor het grote werk"

"De Jong nog niet klaar voor het grote werk"

Luuk de Jong heeft (nog) niet aan de verwachtingen bij Borussia Mönchengladbach kunnen voldoen. Trainer Lucien Favre wijt dat aan het niveau van de Eredivisie.

Borussia Mönchengladbach verloor afgelopen zomer vaste waardes als Marco Reus (Borussia Dortmund), Dante (Bayern München) en Roman Neustädter (Schalke 04). Luuk de Jong was een van de aankopen die de uitgeholde selectie van vers bloed voorzag.


Maar Favre predikt geduld met De Jong. Ondanks de transfersom van twaalf miljoen die Gladbach voor hem betaalde, is de aanvaller nog niet klaar voor het grote werk in de Bundesliga. Volgens de Zwitserse trainer geldt dat ook voor de andere nieuwelingen Granit Xhaka en Branimir Hrgota.

'De Jong komt uit de Eredivisie, en die competitie is van een heel ander niveau', zegt Favre op het Duitse ran.de. 'Hij heeft zonder twijfel zijn kwaliteiten, maar hij heeft nog zeer veel tijd nodig. De andere nieuwelingen komen uit de Zwitserse en de Zweedse competitie. Daar geldt hetzelfde voor.'

De Zwitser ziet De Jong ook niet als dé opvolger van Reus. 'Een nieuwe Marco Reus vind je niet zo makkelijk. Luuk is in Nederland opgeleid en is een typische centrumspits die anders moet worden gebruikt.'

VI

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties