Nieuws

Derksen: "Veel onderbuikgevoelens en weinig argumenten"

Derksen: "Veel onderbuikgevoelens en weinig argumenten"

Dit situatie bij FC Twente was gisteravond weer een gewild gespreksonderwerp aan de tafel van het tv-programma Voetbal International. Journalist van RTV Oost Bert van Losser schoof aan om zijn visie te geven over de supportersactie tegen de technische staf en kwam daarbij in botsing met Johan Derksen.

Van Losser geeft aan dat hij de onvrede, die leeft bij de Twente-supporters, wel begrijpt. "Het speelt al sinds McClaren weg is. Vanaf dat moment heeft Twente eigenlijk niet heel veel goede wedstrijden meer gespeeld. Vorig seizoen werd dat nog wel een beetje gemaskeerd door Tadic en Promes. Het voetbal is niet om aan te gluren bij FC Twente, dat vinden de supporters ook. Het is computervoetbal wat FC Twente de afgelopen jaren heeft gespeeld. En daar zijn de supporters ontevreden over, niet over de financiële malaise. Dat is pas in een later stadium gekomen."

"Voorafgaand aan het seizoen speelde FC Twente een oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach en verloor die met ruime cijfers", vervolgt Van Losser zijn verhaal. "Toen was er al onvrede onder de supporters. De eerste thuiswedstrijd begonnen al die fluitconcerten al richting Alfred Schreuder. Het is al een hele tijd zo, alleen nu komt het aan de oppervlakte."

Vaste tafelgast bij het programma Johan Derksen is het er totaal mee oneens. "Ik vind het wel een beetje op een hetze lijken", zegt hij. "Het zijn veel onderbuikgevoelens en ik hoor weinig argumenten. Hij (Schreuder, red.) heeft nooit in de sterkste opstelling kunnen spelen, hij heeft een spits die niet scoort, hij heeft een zwakke keeper... Ik heb er moeite mee dat emotionele supporters, die gewoon gefrustreerd zijn, de eis stellen aan de leiding dat de technische staf moet vertrekken."

"Maar als je als thuispubliek twee jaar lang geen goede wedstrijd ziet dan?", pareert Van Losser. Derksen: "Als ze niet die zes punten mindering hadden gekregen, hadden ze er hartstikke leuk voor gestaan voor het materiaal dat ze hebben." Van Losser: "Als je kijkt naar de begroting had Twente met dit materiaal gewoon top 4 moeten spelen."

[google]"Er wordt alleen maar nadruk gelegd op de negatieve aspecten", vindt Derksen. "Dat wordt uitvergroot door de totale malaise. Ik hoor niemand over de jonge jongens die doorkomen, die toch weer wat hoop geven voor de toekomst. Maar ik heb de indruk dat jij (Bert van Losser, red.) meeheult met die schreeuwlelijkerds. Ik vind dat je er wat kritischer in moet staan", bijt hij de verslaggever toe.

Ook over de nieuwe voorzitter Aldo van der Laan heeft Derksen geen goed woord over. "Je moet wel zorgen dat je als club de baas in eigen huis blijft. Die Van der Laan is een slapjanus eerste klas. Die zit er alleen nog om zijn eigen poen er weer uit te krijgen", concludeert de oud-hoofdredacteur van Voetbal International.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties