Nieuws

"Dit jaar moeten er twee of drie spelers doorstromen naar het eerste"

"Dit jaar moeten er twee of drie spelers doorstromen naar het eerste"

Net als Afred Schreuder begon ook Jan Zoutman deze week aan de voorbereiding op het seizoen 2014-2015. Hij zal met Jong FC Twente het tweede jaar Jupiler League ingaan met nagenoeg compleet andere groep dan vorig seizoen. FC Twente nam afscheid van een groot aantal spelers en wil komend seizeon verder met een meer compacte selectie. Eén van de doelen dit seizoen is het laten doorstromen van wederom twee tot drie talenten naar het eerste elftal. De laatste drie doorstromers zijn Tapia, Andersen en Bilal Ould-Chikh.

“Er is afscheid genomen van een aantal spelers met aflopende contracten en er zijn spelers die in overleg zijn vertrokken", zo zegt Jan Zoutman in gesprek met de clubwebsite. "Wat telt is dat Jong FC Twente-spelers de stap naar het eerste elftal kunnen maken. We hebben de groep aangevuld met spelers afkomstig uit de jeugd, waarvan we de verwachting hebben dat zij in staat zullen zijn op termijn die stap te maken. Zij missen nu nog de ervaring, maar iedereen heeft ooit ergens moeten beginnen."

"De groep is kleiner geworden, maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Je weet dat het bij Jong FC Twente gaat om doorselecteren en dat dat elk seizoen weer een nieuwe start betekent. We beginnen weer met een jonge frisse groep, maar nemen wel de ervaringen van afgelopen seizoen mee.”

[google]Na het eerste seizoen weet de technische staf wat het te wachten staat. “We nemen richting komend seizoen al enige bagage mee. Het afgelopen seizoen waren we niet constant. We kenden teveel positieve en negatieve uitschieters. De bedoeling is dit seizoen er vanaf de eerste wedstrijd te staan. De groep zal moeten leren wedstrijden te winnen. Dat kan door voetballend beter te zijn, maar wanneer het niet lukt moet je andere middelen leren gebruiken. Het gaat niet altijd om mooi voetbal, maar ook om resultaat."

Het uiteindelijke doel blijft om spelers klaar te maken voor een doorstroom naar de eerste selectie. Ook dit jaar moeten er weer een aantal spelers deze stap gaan maken. "Bij ons gaat het er daarnaast natuurlijk om talenten te helpen de stap naar het eerste elftal te maken. Het hoofddoel is ongewijzigd, spelers opleiden voor het eerste elftal. De bedoeling is dat ook komend seizoen weer twee a drie spelers de overstap naar de eerste selectie gaan maken”, besluit Zoutman.
[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties