Nieuws

Duitsers willen oud-Tukker van de hand doen

Duitsers willen oud-Tukker van de hand doen

Peter Niemeyer is niet meer gewenst bij Hertha BSC, en kan daarom op zoek naar een nieuwe club. De Duitser doorliep de jeugdopleiding van FC Twente, en maakte in 2003 zijn debuut voor het eerste elftal van FC Twente. De 31-jarige Niemeyer voldoet niet aan de verwachtingen van de club, en mag daarom niet meer meetrainen.

Naast Niemeyer is ook teamgenoot Sandro Wagner niet langer gewenst bij de club. "Jullie mogen meetrainen. Zolang jullie dat verdienstelijk doen, zijn jullie niet tot last. Maar als jullie de andere spelers in de weg lopen, haal ik jullie eruit." vertelde coach Pal Dárdai tegenover het Duitse Kicker.

[google] Beide spelers stonden nog tot medio 2016 onder contract, en in de plannen voor het komende seizoen kwamen ook Niemeyer en zijn teamgenoot voor, toch is dat niet langer aan de orde. Een tijdje geleden mocht het tweetal ook al niet mee met het trainingskamp van Hertha BSC, in plaats daarvan moesten ze meetrainen met het regionale onder-23 team in Berlijn.

Hertha BSC wil zo snel mogelijk van de spelers af, en zoekt daarom naar de juiste oplossing. De Duitsers streven ernaar om te korten op de salarissen, en zo meer jonge voetballers de kans te geven. "Als dat hun manier van doen is, zoals het nu ook gaat bij mij en Peter, kan ik het niet veranderen." liet teamgenoot Wagner weten tegenover de Berliner Morgenpost.

Beide partijen hebben nog een toenaderingspoging gedaan, maar overeenstemming valt niet te bereiken. Een snelle oplossing zal er daarom voorlopig nog niet komen.

Foto: www.bz-berlin.de

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties