Nieuws

Engelaar: "Zo'n dominantie heb ik daarna nooit meer meegemaakt"

Engelaar: "Zo'n dominantie heb ik daarna nooit meer meegemaakt"

Orlando Engelaar maakte vandaag bekend afscheid te nemen als betaald voetballer. De middenvelder zat al enkele maanden zonder club, nadat zijn contract bij FC Twente afgelopen zomer niet werd verlengd. Engelaar blikt terug op zijn loopbaan en bewaart ook warme herinneringen aan FC Twente.

[google]Tegenover de NOS somt Engelaar enkele hoogtepunten uit zijn carrière op. Plaatsing voor de voorronde van de Champions League met FC Twente was er daar één van. "De manier waarop was heerlijk. In twee finalewedstrijden van de play-offs versloegen we Ajax. Toen begon Twente net aan te sluiten bij de top en was het dus nog niet normaal dat wij Ajax versloegen."

In het seizoen ervoor liet FC Twente al vaak flitsend voetbal zien, met Engelaar vaak in een hoofdrol. "Op het middenveld speelde ik samen met Ismaïl Aissati en Karim El Ahmadi. Wij legden elke tegenstander onze wil op. Zo'n dominantie heb ik daarna nooit meer meegemaakt bij een club", vertelt de gestopte middenvelder. Op de vraag wat Engelaar zijn mooiste club vond, antwoordt hij resoluut: "FC Twente."

banner-tukker-life-floor

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties