Nieuws

FBO directeur verwacht succesvolle vervolging Munsterman en Van der Laan

FBO directeur verwacht succesvolle vervolging Munsterman en Van der Laan

Ondanks dat het onafhankelijke onderzoek van de KNVB nog loopt, zit FC Twente niet stil. De club klopte onlangs aan bij de FBO, de werkgeversorganisatie van betaald voetbalclubs, om informatie in te winnen over het eventueel aansprakelijk stellen van Joop Munsterman en Aldo van der Laan.

"Daar is reeds in algemene zin over gesproken”, bevestigt FBO-directeur Serge Rossmeislin gesprek met de Telegraaf. "Als FC Twente daartoe besluit, zou dat uniek zijn. Het is in het Nederlandse voetbal nog nooit voorgekomen dat een club ex-bestuurders aansprakelijk stelt voor wanbeleid.” [google]

Volgens Rossmeisl is de kans op succes groot voor FC Twente. "Ik denk zeker dat ze een goede zaak zouden hebben. Je vraagt je af wanneer een bestuurder dan wel aansprakelijk gesteld kan worden voor het gevoerde beleid, als het in dit geval niet zou kunnen. Het zou ook een belangrijk signaal zijn naar andere bestuurders, dat dit niet is wat we willen in onze branche. Als je zaken afhandelt op de manier als bij FC Twente is gebeurd, dan moet je ook de consequenties aanvaarden. Het gedrag van deze bestuurders is uitermate schadelijk voor de bedrijfstak betaald voetbal, net zoals dat geldt voor supporters die een pop ophangen of spelers bedreigen", besluit Rossmeisl.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties