Nieuws

"FC Twente komt een paar slechte voetballers te kort".

"FC Twente komt een paar slechte voetballers te kort".

FC Twente liet afgelopen weekend de punten liggen op bezoek bij Go Ahead Eagles (1-0). Directe concurrenten Vitesse, Feyenoord en PSV wonnen wel, waardoor de knop om zal moeten volgens clubwatcher Peter Wekking van de VI. "Alles wat van hen gevraagd werd, werd achterwege gelaten. Er was geen passie, strijdlust, beleving.. Wel was er een aan Twentse zijde een langdurigde striptease van slordigheden. Het was ook bepaald niet voor het eerst dat FC Twente de eerste helft van de wedstrijd versliep en het liet afweten op basale zaken als concentratie, weerbaarheid en beroepsernst." aldus een kritische Wekking.

[google]"Uitgerekend nu in de competitie de beslissende fase aanbeland is, is het Twentse elftal vaak niet klaar voor wat er gevraagd wordt", geeft de journalist aan. "Voetbal is meer dan een demonstratie van vaardige voeten alleen. Van die laatste categorie heeft Twente er genoeg, maar misschien is dat wel het probleem. Spelers die gemakkelijk kunnen voetballen, hebben snel de neiging gemakkelijk te gaan denken."

"Terwijl voetballers die het minder van hun balvaardigheid moeten hebben van nature drang voelen dat te compenseren met vechtlust en mentale hardheid. Met als bijkomend voordeel dat ze met die overlevingsdrang automatisch hun medespelers meevoeren. Dat zou het óók kunnen zijn: FC Twente komt een paar slechte voetballers te kort", besluit de clubwatcher met een knipoog.[nederbet][ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties