Nieuws

FC Twente miskoop laat voeten nu wel spreken

FC Twente miskoop laat voeten nu wel spreken

Hij was één van de vele aankopen tijdens de eerste termijn van Steve McClaren bij FC Twente die uiteindelijk niet door wisten te breken. Steve werd destijds getipt door collega Sven-Göran Eriksson die de Zuid-Afrikaanse aanvaller zag schitteren tijdens de Confederations cup. Medio 2009 tekende Bernard Parker een 4-jarig contract in Enschede maar wist hier nooit te overtuigen. Parker verliet de club in 2011 als miskoop met slechts 17 optredens.

Na een kort avontuur (verhuur) bij het Griekse Panserraikos FC koos Parker ervoor om terug te keren naar zijn geboorteland Zuid-Afrika. Hij tekende bij topclub Kaizer Chiefs waar hij ondertussen is uitgegroeid tot de beste aanvaller van Zuid-Afrika.

“Ik denk dat hij de beste aanvaller is van Zuid-Afrika. Ik doel niet op een specifieke positie in de aanval maar als een allround speler", zo zegt zijn huidige coach Baxter. "Hij beweegt intelligent, hij kan goed afmaken binnen de 16, kan een luchtduel aangaan en heeft een ontzettend groot werkvermogen. Als hij nog gaat werken aan wanneer de bal 'simpel'te spelen en zijn techniek en snelheid te laten zien kan hij uitgroeien tot één van de beste spelers van het continent Afrika."

[google]De 27-jarige aanvaller is ook een vaste waarde in het elftal van Zuid-Afrika dat het WK 2014 uitgerekend door een eigen doelpunt van Parker aan zich voorbij moet laten gaan. De teller staat momenteel op 48 interlands waarin Parker 12 keer scoorde.

Persoonlijk succes had Parker wel in de Zuid-Afrikaanse beker. Hij schoot zijn club Kaizer Chiefs persoonlijk naar de 1-0 overwinning tegen Supersport United.

Stelling: Parker had genoeg kwaliteiten voor FC Twente, maar had de pech dat het elftal goed draaide en er geen ruimte voor hem vrij kwam.

Foto: KickOff

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties