Nieuws

FC Twente onderuit in de Adelaarshorst

FC Twente onderuit in de Adelaarshorst

In de Adelaarshorst heeft FC Twente vandaag met 1-0 verloren van Go Ahead Eagles. FC Twente kon na de tegentreffer van Antonia weinig terug doen.

De eerste goede kans van de wedstrijd was voor Go Ahead Eagles. Marsman kon voorkomen dat Rijsdijk na een kwartier de 1-0 binnen schoot. Later kreeg Castaignos een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zijn schot ging naast.

Na ruim een halfuur spelen kon Falkenburg na de fout van Gutierrez de bal naar Antonia spelen, die de bal vervolgens door de benen van Marsman kon schieten: 1-0. [google]

Na rust waren er kansen voor Tadic en Promes, maar beide spelers weten neit tot scoren te komen. Teamgenoot Luc Castaignos weet het net wel te treffen, maar doet dat met de hand. Scheidsrechter Van Boekel bestrafte de spits hierop met een gele kaart, wat betekent dat hij de wedstrijd van volgende week tegen AZ moet missen.

In de slotfase kreeg FC Twente nog wel wat kansen op de gelijkmaker. Zo had Promes de voorzet van Tadic binnen kunnen tikken, maar miste zijn schot de kracht om trefzeker te zijn. Ook Tadic en Castaignos kregen later nog kansen om ervoor te zorgen dat Twente alsnog met een punt naar huis kon, maar zij slaagden er niet in te scoren.

Dit is na de gelijke spelen tegen Feyenoord en FC Utrecht de derde keer op rij dat FC Twente niet weet te winnen, waardoor de ploeg is gezakt naar de derde plaats. De achterstand op nummer twee Vitesse bedraagt drie punten. Nummer vier Feyenoord nadert de Tukkers tot op één punt. De voorsprong op PSV bedraagt twee punten.

Opstelling FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Koppers, Gutiérrez, Ebecilio, Promes, Tadic, Castaignos, Corona ('63 Mokhtar).

Opstelling Go Ahead Eagles: Andersen; Schmidt, Vriends, v.d. Linden, Schenk; Rijsdijk, Overgoor, Turuc; Antonia, Falkenburg en Houtkoop ('70 Goudee).
[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties