Nieuws

FCT-PSV: Vijf cruciale spelersduels

FCT-PSV: Vijf cruciale spelersduels

De inzet bij FC Twente - PSV is hoog, want beide ploegen moeten winnen om in het spoor van koploper AZ te blijven. Goal.com zet vijf cruciale spelersduels op een rijtje.

Chadli - Strootman

Of Nacer Chadli nu aan de aftrap verschijnt of als invaller in het veld komt, de duels met Kevin Strootman zijn van het soort waar voetballiefhebbers naar uitkijken. Aan de ene kant de flamboyante aanvaller die met zijn creativiteit, effectiviteit en spelinzicht een plaag is voor iedere tegenstander en aan de andere kant de revelatie van het jaar, die het middenveld van PSV dirigeert als een oude wijze. Het is het duel waar FC Twente of PSV de wedstrijd op kan verliezen.

Chadli komt net weer kijken na een slepende blessure, maar is sinds zijn rentree niet minder belangrijk gebleken voor FC Twente. In Odense was hij direct van waarde met een doelpunt en een assists en woensdag tegen Genemuiden zorgde hij voor de bevrijdende gelijkmaker. Strootman heeft zijn ritme mee, speelt ijzersterk en ontpopt zich op jonge leeftijd al als leider en beste speler van PSV. Hij kan zich opmaken voor een interessante wedstrijd, ook als Luuk de Jong de 'tien-positie' inneemt en hij Chadli pas later in de wedstrijd treft.

Mertens - Rosales

Roberto Rosales is niet vies van een spurt naar voren en dat kan positief of negatief uitpakken voor FC Twente. Weliswaar laat hij directe tegenstander Dries Mertens daarmee achter zich aan lopen, maar hij geeft de Belg in goede vorm wel alle vrijheid. En dat is nu net wat je Mertens niet moet geven. De PSV'er scoort de laatste wedstrijden wellicht minder makkelijk dan tijdens de openingsweken van het seizoen, maar oogt nog steeds vlijmscherp en zal het zeker niet nalaten de aanvallende aspiraties van Rosales af te straffen. Mertens is een dreigend gevaar, altijd in staat om de wedstrijd met een simpele actie te beslissen.

Bajrami - Tamata

In een elftal vol met kwaliteit is Emir Bajrami misschien wel de zwakke schakel van FC Twente. Maar Abel Tamata is dat (op dit moment) ook in een verder kwalitatief sterk PSV. Dat is de verdediger niet kwalijk te nemen, omdat hij nog niet de ervaring heeft van bijvoorbeeld zijn geblesseerde concurrent Erik Pieters. PSV kan er wellicht mee wegkomen, daar Bajrami de verwachtingen in Enschede nog niet heeft kunnen inlossen. Maar dan moet Tamata wel waakzamer zijn dan vorige week tegen Vitesse.

De Jong - Marcelo

Mogelijk speelt Luuk de Jong als spits als Marc Janko niet fit genoeg blijkt, mogelijk speelt hij als nummer tien. In beide rollen zal hij PSV-voorstopper Marcelo treffen. Twee fysiek sterke spelers, maar de techniek van De Jong kan doorslaggevend zijn in de duels. De (schaduw)spits is ook dit seizoen weer op dreef en stevent af op een persoonlijk doelpuntenrecord. Hij heeft er deze competitie al zeven in liggen, vijf minder dan vorig jaar.

Douglas - Matavz

Een spits die ook makkelijk scoort is PSV'er Tim Matavz. Door drie treffers in Groningse dienst en vier treffers in Eindhovense dienst, staat ook hij op zeven in deze competitie. Matavz is ijskoud voor het doel, maar dat is zijn directe tegenstander Douglas in de persoonlijke duels. De Braziliaan is rustiger geworden in zijn handelen en dat is merkbaar in het veld. Wie houdt zijn hoofd het koelst?

www.goal.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties