Nieuws

"Helaas weinig visionairs als Munsterman"

"Helaas weinig visionairs als Munsterman"

Voormalig FC Twente trainer Fred Rutten is na een jaar geen voetbal weer klaar om aan de slag te gaan in het voetbal. Volgens velen legde hij de basis voor het succes dat FC Twente in 2010 behaalde door kampioen te worden. Volgens Rutten is de voetbalwereld met helemaal niets te vergelijken, zo zegt hij in een interview waarin hij onder meer lovend is over FC Twente voorzitter Joop Munsterman.

"In het voetbal gebeuren zaken die nergens mee te vergelijken zijn", zo zegt Rutten tegenover Voetbal International. Je moet soms durven investeren zonder dat je de keiharde garantie hebt dat daar inkomsten tegenover staan. Bij zulke beslissingen moet je durven varen op het inzicht en kwaliteiten van je staf. Als je niet uit zo'n nest komt is dat heel moeilijk te begrijpen."

[google]"Als jij een econoom wilt uitleggen dat de kosten soms voor de baat uitgaan, ben je kansloos", vervolgt Rutten. "Het is heel moeilijk om mensen te overtuigen die uit een heel andere wereld afkomstig zijn. Garanties heb je natuurlijk nooit, maar met een team van heel goede mensen kun je wel dichtbij die 100% komen."

"Je moet als bestuurder in staat zijn om de juiste mensen om je heen te verzamelen. Joop Munsterman deed dat bij FC Twente. Die durfde vanuit een heel duidelijke visie en strategie te investeren op de toekomst. Helaas zijn er in het voetbal niet zoveel visionairs als Joop."

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties