Nieuws

Het zit FC Twente een keer mee: "Gelukkig krijgen we een cadeautje"

Het zit FC Twente een keer mee: "Gelukkig krijgen we een cadeautje"

FC Twente pakte zaterdagavond eindelijk weer eens een punt in de Eredivisie. Uit bij Excelsior werd er door een doelpunt van Hakim Ziyech in de 75ste minuut met 1-1 gelijkgespeeld in Rotterdam. Ondanks het feit dat trainer René Hake het liefste drie punten had gehad, kan hij leven met één punt.

“Ik denk dat we blij moeten zijn met een punt bij Excelsior uit", aldus René Hake op de website van FC Twente. "Na vijf nederlagen, en dus een tijd geen resultaat, is het goed om weer een resultaat te halen. Dat moet de ploeg ook een beter gevoel geven, zeker ook richting volgende week (De Graafschap-thuis, red.)."

De trainer vond dat het veldspel beter was dan de thuiswedstrijd tegen Willem II."Ik vond ons vandaag ook weer wat beter voetballen, al was het nooit echt overtuigend. Het eerste half uur was goed met een paar momenten waarin we tot scoren konden komen. Daarna nam Excelsior het initiatief over en hadden zij de overhand."

De manier waarop de 1-0 van Excelsior tot stand kwam dat zint Hake allerminst. "Bij de 1-0 staan we te open en dan loop je toch weer achter de feiten aan. Na rust komen we onwennig uit de kleedkamer, maar gedurende de tweede helft pakken we meer initiatief."

[google]Het zat de Tukkers zaterdagavond niet mee in de afronding. Dankzij een Sinterklaascadeautje van Jeff Stans wist FC Twente toch op gelijke hoogte gekomen. "We hebben vandaag toch bij een paar momenten net dat we een dikke teen tekort komen. Gelukkig krijgen we een cadeautje."

Al had er eventueel nog meer ingezeten voor het elftal van René Hake. "Met Tapia schieten we nog een keer op de lat en met wat meer precisie kan je het duel nog naar je toetrekken met het schot van Gutierrez. Al met al zijn we blij met een punt", besluit de trainer realistisch.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties