Nieuws

"Het zorgde voor een aantal kippenvel-momenten"

"Het zorgde voor een aantal kippenvel-momenten"

Zoals wel vaker dit seizoen was aanvoerder Hakim Ziyech met een assist en een doelpunt ook vanavond weer belangrijk voor FC Twente. Ook trainer René Hake was blij met zijn aanvoerder en na afloop van de wedstrijd ging er van alles door het hoofd bij de trainer van FC Twente.

“Blijdschap, vreugde en opluchting", aldus Hake op de website van FC Twente. "Het was een bijzondere wedstrijd waarin van alles gebeurde. Na de rode kaart rechte de ploeg haar rug en had zoiets van ‘dit gaat ons vanavond niet gebeuren’."

De trainer is lovend over de getoonde mentaliteit van zijn spelers. "Het team verdient een groot compliment. Het is mooi dat we zo’n wedstrijd over de streep kunnen trekken, met de steun van het hele stadion. Het zorgde voor een aantal kippenvel-momenten", vervolgt Hake.

Hake had er al rekening mee gehouden dat FC Twente aan De Graafschap een taaie tegenstander had. “We wisten op voorhand dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Voordat de rode kaart viel en de 1-0 hadden we zelf op voorsprong moeten komen, bij die strafschop lopen we niet goed mee. Dan weet je dat je terug moet en geen grotere schade moet oplopen."

[google]"In de eerste fase na rust hadden we het even moeilijk en daarna hebben we lef getoond en genoeg kansen gekregen om meer dan een goal te maken. Mooi om te zien op welke manier die 2-1 ontstaat, zeker voor Hakim Ziyech. Die al veel energie in de wedstrijd had gestoken voor het team en dan toch beslissend is."

Door deze overwinning staat FC Twente op acht punten van de laatste plaats en nadert het de veilige 15de plek tot op twee punten. "Het is goed dat we op de ranglijst afstand hebben genomen, dat was op voorhand onze doelstelling. Voor vandaag is de missie geslaagd", besluit Hake tevreden.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties