Nieuws

Hiddink fan van Ziyech: "Hij heeft FC Twente smoel gegeven"

Hiddink fan van Ziyech: "Hij heeft FC Twente smoel gegeven"

Het had weinig gescheeld of Hakim Ziyech was 'gewoon' Nederlands international. Afgelopen mei werd hij opgeroepen door bondscoach Guus Hiddink die de aanvallende middenvelder graag aan het werk had gezien in de geplande oefenwedstrijden tegen de Verenigde Staten en Letland. Tot zijn eigen verdriet moest Ziyech afhaken met een blessure en ging zijn debuut aan zijn neus voorbij. Het verhaal dat volgde kent ondertussen iedereen en Ziyech laat nu zijn kunsten zien onder de vlag van Marokko.

[google]Guus Hiddink laat in de laatste editie van Helden weten dat hij niet snapt waarom Ziyech uiteindelijk alsnog voor Marokko heeft gekozen. "Ik vond het zo jammer dat hij destijds moest afhaken. Hij vond het zelf nog veel erger. Ik herinner me nog heel goed hoe ontzettend trots hij was om voor Nederland uit te komen. Waarom hij later voor Marokko heeft gekozen, weet ik niet. Dat moet je andere mensen vragen."

Hiddink is fan van Ziyech en denkt dat hij zeker geschikt is voor de Premier League. "Hij heeft in een heel moeilijk periode FC Twente nog een beetje smoel gegeven. Hakim is een karaktervolle jongen, maar vooral een goede voetballer. Hij heeft een sterke drang naar voren en is technisch goed. Hij lijkt iel, maar is vrij pezig. Als hij naar Engeland zou gaan, zal hij even de tijd moeten nemen om aan het continu hoge tempo te wennen. Maar hij is wel een jongen die die stap zou kunnen maken", besluit de voormalig bondscoach.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties