Nieuws

"Hij heeft een obsessieve ambitie"

"Hij heeft een obsessieve ambitie"

Jesus Corona mocht afgelopen zaterdag in het duel met PEC Zwolle in de spits starten. Luc Castaignos mocht hem vanaf links bedienen. Corona liet in dit duel niet voor het eerst zien dat hij prima als spits kan spelen.

"De Mexicaan heeft alles wat een typische buitenspeler heeft. Hij is snel, heeft een uistekende dribbel, een goede voorzet en is een specialist in een-tegen-eenduels. Toch kan hij ook uistekend uit de voeten als spits," vindt Taco van der Velde van VI. [google]

"Hij heeft iets wat de Engelsen grit noemen en de Spanjaarden firmeza. Het is het beste te omschrijven als een soort obsessieve ambitie, een vasthoudenheid en een taaiheid om ten koste van alles je doel te bereiken. Het is iets dat je meer ziet bij Latijnse voetballers. Andrés Guardado en Felipe Gutiérrez bezitten het in ruime mate en misschien heeft Luis Suarez er wel iets te veel van."

"Iedereen wil winnen, maar aan de mate waarin is vaak een grens verbonden." De journalist denkt dat deze grens bij Corona verder ligt dan bij de gemiddelde voetballer. "Misschien dat hij daarom met zijn 1.73 meter en 59 kilo toch in staat is op de been te blijven tegen grote centrumverdedigers", besluit Van der Velde.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties