Nieuws

"Ik denk dat we rond de 15.000 mensen gaan krijgen hier"

"Ik denk dat we rond de 15.000 mensen gaan krijgen hier"

Vanavond is het dan zover; de FC Twente Vrouwen spelen tegen FC Barcelona voor de meeste toeschouwers ooit in de geschiedenis van het Nederlandse vrouwenvoetbal. Mede door de FC Twente Vrouwen krijgt het vrouwenvoetbal steeds meer aandacht in Nederland, zo blijkt ook uit de media-aandacht die de Vrouwen genereren.

"Je kan wel zeggen dat ik trots ben. Dat proces in de Champions League - afgelopen jaren hebben we PSG en Olympique Lyon geloot. Dat zijn gewoon topploegen. Toen ging het de eerste keer helemaal niet en de tweede keer ging het net niet en als je dan de kampioen van Duitsland verslaat, dan sta je wel op de kaart", vertelt Arjan Veurink voor de camera's van de NOS.

[google]

Bang voor ons

De Vrouwen van FC Barcelona hebben al door laten schemeren de FC Twente Vrouwen te vrezen. "Dat denk ik ook, dat is heel mooi", vertelt een stralende Jill Roord. "Wij zijn niet bang voor hun, zij zijn bang voor ons. Ik denk dat we ze absoluut kunnen pakken."

Record

"Ik denk dat we rond de 15.000 mensen gaan krijgen hier. Dat is echt heel fijn. Dat zou ons zeker helpen", aldus Roord. "Als er 14.000 mensen voor een vrouwenvoetbal wedstrijd naar het stadion komen, wat nog nooit is vertoond - zelfs niet door het Nederlands elftal - dan zegt dat genoeg over de prestaties van het vrouwenvoetbal op dit moment", sluit Veurink af.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties