Nieuws

"Ik ging tenslotte spelen met enkele crazy good players."

"Ik ging tenslotte spelen met enkele crazy good players."

Dit seizoen huurt FC Twente Thomas Agyepong van Manchester City. Het zit door de huidige situatie sportief misschien niet helemaal mee in Enschede, toch geniet hij van elke minuut. Die passie voor het voetbal begon al vroeg, toen hij op elfjarige leeftijd werd gescout door de Ghanese voetbalacademie Right To Dream.

Wie terechtkomt bij Right To Dream maakt kans op een plekje in het elftal van Manchester United. Dat lukte Agyepong, en hij mag zich daarmee tot de lijst met beste voetballers van Afrika voegen. "Zeven jaar lang heb ik daar gevoetbald en mijn school gevolgd. Ik had daar alles en het is een erg goede plek om te zijn. Daarna had ik het geluk dat ik de overstap mocht maken naar Manchester City", aldus Thomas Agyepong tegenover Voetbal.com.

[google] Hij heeft het dan ook allemaal aan zichzelf te danken. Het is geen kwestie van puur geluk. "Je moet natuurlijk ook wel kunnen voetballen. Van elke generatie op de academie, die bestaat uit ongeveer vijftien spelers, maken er misschien één of twee uiteindelijk de overstap. Je moet heel, heel erg goed zijn." vervolgt hij.

Het ultieme doel was om daadwerkelijk terecht te komen bij de club in Engeland. Toen dat lukte raakte de voetballer alleen nog maar meer gemotiveerd. "Alles wat ik deed, was erop gericht om ooit bij City te tekenen en wanneer ik dat hoorde, vertelde ik mezelf: 'Je bent je doel aan het halen, nu moet je nog harder werken.' Ik ging tenslotte spelen met enkele crazy good players." besluit Agyepong.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties