Nieuws

"Ik wil deze club alleen door de voordeur verlaten"

"Ik wil deze club alleen door de voordeur verlaten"

Nacer Chadli verhuisde in de zomer van 2013 voor een slordige negen miljoen euro van FC Twente naar Tottenham Hotspur. Na een moeilijk eerste jaar, waarin de Belg vaak genoegen moest nemen met een plek op de bank, is de aanvaller dit seizoen helemaal opgebloeid. De vleugelspeler scoorde al zeven keer in achttien competitiewedstrijden. Over een eventueel vertrek denkt de oud-speler van FC Twente niet meer na.

Chadli is in voorbereiding op het seizoen heel erg met zijn lichaam bezig geweest. Hij bezocht zelfs een diëtist om een geschikt voedingspatroon voor hem te ontwikkelen. "Ik leerde hoe ik op de beste manier kon eten, want je moet op een bepaalde manier eten om je lichaam weer zo snel mogelijk te laten herstellen", vertelt Chadli in een interview met The Independent. "Ze nemen bloed bij je af en analyseren wat je lichaam wel en niet goed kan verwerken", vertelt hij over de diëtist die werd aanbevolen door collega bij het Belgische elftal Vincent Kompany. "Het resultaat is dat ik geen zuivelproducten meer nuttig, alleen af en toe wat sojamelk."

"Ik eet nu bepaalde hoeveelheden groenten en fruit", vervolgt Chadli zijn verhaal. "Het is ook beter om fruit te eten vóór een maaltijd. Ik nam het vaak als dessert, maar het is dus beter om dat eerder te doen. Vlees ik nog maar één of twee keer in de week, verder eet ik wel veel vis en kip. Ik denk dat het me wel heeft geholpen. Ik ben hierdoor ook wat gewicht verloren."

Na het vorige seizoen ging Chadli nog mee met België naar het WK, dat de kwartfinale bereikte. Zeventien dagen later moest de aanvaller zich al weer melden bij zijn club, maar dat vond de speler geen enkel probleem. "Ik ben mentaal sterker geworden na een teleurstellend eerste jaar bij Tottenham", zegt de speler. Swansea City en Olympiakos waagden vorig jaar nog een poging om hem over te nemen, maar Chadli weigerde. "Ik wil een club als deze niet zomaar verlaten. En als ik ooit wegga, wil ik dat doen door de voordeur en niet door de achterdeur."

[google]In de voorbereiding op dit seizoen werd Chadli geconfronteerd met een loodzwaar fysiek programma van de nieuwe manager Mauricio Pochettino. "Het was heel zwaar, maar het was goed voor mij doordat mijn lichaam het aankon. En als je lichaam het aankan, word je sterker. Het was voor mij prima om zo'n zwaar voorseizoen te hebben.'

De speler merkt wel goed het verschil ten opzichte van vorig seizoen, vooral als het gaat om trainingsintensiteit. "Ook in Nederland hoefde ik niet zó hard te trainen als we nu doen, het fysieke aspect is daar minder belangrijk. Maar deze aanpak is goed, we zijn fitter dan de andere teams. En ik ben ook fitter, ik speel bijna elke wedstrijd. De manager heeft vertrouwen in me en dat geeft mij weer vertrouwen", besluit de optimistische Chadli.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties