Nieuws

Jansen: "Samenwerken op basis van gelijkwaardigheid"

Jansen: "Samenwerken op basis van gelijkwaardigheid"

Michel Jansen maakt sinds gisteren deel uit van de technische staf van FC Twente. Volgens veel mensen enkel omdat hij wél over een trainerslicentie beschikt en interim-trainer Alfred Schreuder niet. Jansen is het er zelf niet mee eens dat hij als stroman wordt neergezet.

"Ik kreeg een goed gevoel na een gesprek met Alfred. Samenwerken op basis van gelijkwaardigheid was voor mij het belangrijkst. Ik wil ertoe doen", vertelt Jansen in De Telegraaf. "Ze stellen me niet aan als ze geen vertrouwen in me hebben. Ik voel me daardoor geen stroman. Het is ook niet een leuk en passend woord. Wat ik voel, is dat ik de club en m'n collega's help. En dat ik daarnaast mezelf een kans geef. Wat is daar mis mee? En als de buitenwereld mij een stroman noemt, dat kan ik toch niet veranderen."
Geboorte Verhuur Twente

Het is voor het eerst dat Jansen (mede-)verantwoordelijk is bij een eerste elftal van een profclub. In het verleden was hij eindverantwoordelijke bij HHC Hardenberg en Excelsior '31. "Ik sta nu voor het eerst met topspelers op het veld, maar het mooie vind ik dat je bij spelers als Leroy Fer, Dusan Tadic, Wout Brama, Edson Braafheid en Nacer Chadli de pure passie en het plezier terugziet. In dat opzicht maakt het niet uit of je op zesde klasse amateurniveau of eredivisie tussen een groep staat. Daar begint het voor mij allemaal mee. Dat is heel universeel."

Jansen is sinds 2008 hoofd-opleidingen bij FC Twente. Volgens hem zal zijn tijdelijke functie bij het eerste elftal geen negatieve gevolgen hebben voor de opleiding. "De opleiding zal er niet onder lijden. We hebben een organisatie opgebouwd die door kan draaien. Het zou ook slecht zijn als het in elkaar zou storten, wanneer ik een paar weken afwezig zou zijn", aldus Jansen.

Het is nog niet duidelijk of door de komst van Jansen bij het eerste elftal een andere assistent-trainer moet verhuizen naar de tribune."Er is nog geen keuze gemaakt wie naar de tribune moet. Misschien hoeft er wel niemand weg, doordat we mogelijk wat andere mensen verschuiven", besluit Jansen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties