Nieuws

KNVB wil Topklassers in de Jupiler League i.p.v. Beloften teams

KNVB wil Topklassers in de Jupiler League i.p.v. Beloften teams

De KNVB wil graag twee Topklassers toevoegen aan de Jupiler League om het gat dat de failliete clubs Veendam en AGOVV achterlieten op te vullen. Een eerder idee was om een aantal Beloftenteams van Eredivisieclubs in te laten stromen. FC Twente had en heeft hier wel oren naar maar het idee leidde tot veel weerstand bij de clubs uit de Jupiler League.

De KNVB zou Katwijk en Achilles '29, 2 kampioenen van de Topklassen, hebben gevraagd om promotie te overwegen. Hierdoor wil de KNVB zelfs de regels aanpassen om het toetreden makkelijker te maken voor de amateur clubs. Zo zou de eis om 16 contractspelers in dienst te hebben komen te vervallen en zou de KNVB ook andere regels willen versoepelen.


Zowel Katwijk als Achilles '29 zijn positief over het idee van de KNVB. Voorzitter Guijt van Katwijk tegenover de Tubantia: "In januari is ons door de KNVB de vraag gesteld of we wilden pro­moveren naar de eerste divisie. Toen hebben we nee gezegd, van­wege de strenge licentievoorwaar­den. Maar als er over de speeldag, de accommodatie en het aantal contractspelers kan worden ge­sproken, dan staan wij er open voor om toe te treden tot de Jupiler League. Wij zullen er dan heel serieus over nadenken. In het seizoen 2015-2016 wordt promotie vanuit de Topklas­se naar de eerste divisie toch ver­plicht. Al blijft de speeldag op zaterdag voor ons wel heel belangrijk."

De voorzitter van Achilles '29 reageert wat meer ingetogen. "Als de voorwaarden on­ze kant op bewegen, dan zullen wij de stap overwegen."

FC Twente en de overige Eredivisieclubs die graag hun Beloften toe willen laten treden in de Jupiler League moeten dus nog even geduld hebben. De KNVB staat open voor het idee dat in vele andere landen reeds wordt uitgevoerd, maar komend seizoen komt hiervoor te vroeg.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties