Nieuws

"Lachman naïef, dit is een Nederlandse ziekte!"

"Lachman naïef, dit is een Nederlandse ziekte!"

De 1-0 van ADO Den Haag vloeide voort uit naïef ingrijpen van Darryl Lachman. Zo oordeelde Harry van der Laan, analist bij Foxsports, de situatie. Ondanks dat het hands was van Iakovenko had Lachman harder in moeten grijpen.

"Heel erg slecht uitverdedigen bij FC Twente, in dit geval Lachman. Hij gaat er veel te naïef in. En ja, ik weet wel dat het hands was, maar Lachman gaat er veel te naïef in. Hij moet als stoere verdediger keihard ingrijpen. Omdat Iakovenko dat been omhoog doet schrikt hij ervan en durft hij niet echt hard door te koppen. Je weet dat je de laatste man bent en dat als die bal achter je valt, je weg bent. Dit is een Nederlandse ziekte, dit zou een Italiaan niet gebeuren." [google]

Eerder die wedstrijd eenzelfde situatie met de nieuwe Portugees Wilson van ADO. Volgens Van der Laan was de situatie van Lachman hierdoor een optelsom plus het thuisvoordeel van ADO. "Het lijkt er een beetje op. Hier wordt ook naïef verdedigd en dit had ook zomaar door kunnen gaan. Het is een optelsom met name omdat ADO hier speelt. Als dit in Enschede was gebeurd was de kans groter geweest dat beide kansen afgekeurd zouden worden", besluit de analist.

Stelling: Lachman moet juist nu vertrouwen krijgen en ook tegen Excelsior weer in de basis staan.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties