Nieuws

Laros: "Luuk is er uit"

Laros: "Luuk is er uit"

Luuk de Jong is er zelf wel uit, zegt zaakwaarnemer Louis Laros. Als de juiste club voorbij komt, dan wil hij graag vertrekken bij FC Twente. ,,En het hoeft echt geen absolute topclub te zijn.”

Dat zegt de zaakwaarnemer van De Jong. De 21-jarige spits is nog aan het herstellen van een operatie aan zijn keelamandelen. Newcastle United bracht onlangs een bod uit op de FC Twente-aanvaller en ook Borussia Mönchengladbach volgt zijn verrichtingen nauwkeurig. Laros: ,,Luuk is er voor hemzelf wel uit. Als hij de juiste sportieve stap kan maken, dan wil hij dat graag doen. En het hoeft echt geen absolute topclub te zijn. Een goede club in een grote competitie waar hij perspectief krijgt om te spelen kan ook een prima stap zijn. Op individuele namen van clubs ga ik niet in, maar er zijn meer dan twee clubs serieus geïnteresseerd.”


‘Europa geen probleem’
Luuk de Jong zal, als hij niet verkocht wordt, gewoon in Europa uitkomen voor FC Twente de komende maand. Mocht hij daarna alsnog vertrekken naar een andere club, dan mag hij daar ook Europees voetbal spelen. Volgens Laros zijn de regels bij de Europese voetbalbond UEFA veranderd op dat gebied. Vorig seizoen vertrok Bryan Ruiz op de laatste transferdag naar Fulham, waar hij niet meer Europees mocht spelen omdat hij met FC Twente al in de kwalificatie meegedaan had. Voor dat scenario hoeven De Jong en de eventueel nieuwe club dus niet te vrezen.

Bron: Twentsche Courant Tubantia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties