Nieuws

'Man van staal' vastberaden: "Ik wil bij FC Twente blijven"

'Man van staal' vastberaden: "Ik wil bij FC Twente blijven"

Al vroeg in de wedstrijd tegen FC Groningen, die met 2-0 werd gewonnen, kreeg Bruno Uvini al vroeg de noppen van Simon Tibbling in zijn gezicht. Toch valt het in het niets bij wat hij als speler eerder meemaakte. "In 2014 heb ik mijn gezicht gebroken”, zegt de Braziliaanse rots in de branding.

"Ik speelde voor Santos en kreeg tegen Cruzeiro een elleboog in mijn gezicht”, legt de huurling van Napoli uit aan Erik van Haren van De Telegraaf. "Ik heb nog 25 minuten doorgespeeld, maar in de rust maakte de fysiotherapeut een foto van mij. Om me over te halen om er toch echt uit te gaan. Ik bleek de rechterkant van mijn gezicht - bij mijn jukbeen en oogkas - te hebben gebroken, werd geopereerd en mocht negentig dagen niets doen. Niet eens in de zon komen. Die hele kant van mijn gezicht is van metaal. Ik ben echt een man van staal, haha...”

Het is één van de dieptepunten uit zijn voetbalcarrière, die na jaren van verpieteren op de Italiaanse reservebanken en tribunes eindelijk weer voetbalgeluk heeft. "Om eerlijk te zijn biedt FC Twente mij alles wat ik nodig heb. De mensen zijn zo vriendelijk, zo respectvol. En ik voetbal eindelijk weer, week in week uit. Ik heb het zo gemist. Dat gevoel ben ik bij Napoli kwijtgeraakt. Ik heb daar nog een contract tot 2017, maar als het mogelijk is voetbal ik hier volgend seizoen ook. Ik wil bij FC Twente blijven”, aldus een enthousiaste Uvini, die ondertussen ook de Nederlandse probeert te leren.

[google]Ook mét de Braziliaanse verdediger kende FC Twente een dramatische eerste seizoenshelft, het was iedere week open huis in de defensie en meerdere keren werd er van doelman gewisseld. Toch is er sinds het trainingskamp in Spanje wat veranderd, de Tukkers spelen met meer overtuiging en met meer rust. Met Uvini als slot op de deur won de ploeg van trainer René Hake al haar wedstrijden in februari. Op de counter genadeloos toeslaan en achterin de deur dicht houden, je zou het haast typisch Italiaans kunnen noemen.

"En daar geniet ik van. Geweldig”, vervolgt Uvini met een glimlach. "Ik vind dat een verdediger zich ook puur op het verdedigen moet focussen. Dan is zo'n derde keer op rij de ’nul’ een geweldige beloning. Nog mooier dan het maken van een doelpunt. Ik had tijd nodig om hier te wennen. Aan het spel, aan de kunstgrasvelden. Maar het is nog best snel gegaan. Sommige spelers hebben een heel seizoen nodig om zich aan te passen", besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties