Nieuws

McClaren mag geen beelden meer bekijken in de catacomben

McClaren mag geen beelden meer bekijken in de catacomben

De KNVB heeft navraag gedaan bij FIFA en werkgroep spelregels inzake het verlaten van de bank voor bekijken van (herhalingen van) tv-beelden. Dit naar aanleiding van de opmerkelijke acties van FC Twente coach Steve McClaren die dit seizoen al 2x richting de catacomben rende om daar tijdens de wedstrijd TV beelden na te kijken. Het antwoord van de FIFA: “alleen voor bijzondere omstandigheden is het bekijken van TV beelden toegestaan”. Het bekijken van tv-beelden aan de hand van een overtreding is volgens FIFA geen bijzondere omstandigheid.

Enkele voorbeelden van bijzondere omstandigheden volgens de FIFA: blessurebehandelingen, warming-up wissels en verblijf in kleedkamer bij extreme kou.

McClaren mag vanaf heden dus niet meer de catacomben in om herhalingen te bekijken. Echter is nog niet bekend of de KNVB McClaren een straf op mag leggen als hij wel weer in de “fout” gaat.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties