Nieuws

Medelijden met supporters en sponsors: "Zij zijn het hardst getroffen"

Medelijden met supporters en sponsors: "Zij zijn het hardst getroffen"

Het is vandaag in alle opzichten een belangrijke dag voor FC Twente. Sportief omdat de ploeg van René Hake vanavond in het GelreDome tegen Vitesse speelt en financieel en organisatorisch omdat de gemeenteraad van Enschede vandaag gelijktijdig beslist over de garantstelling van 32 miljoen euro. Valentijn Driessen, Chef Sport van De Telegraaf, denkt er het zijne van.

"Blijkbaar vinden deze in Enschede gekozen volksvertegenwoordigers FC Twente van dusdanig belang voor stad en regio dat zo’n financieel risico valt te verantwoorden", schrijft hij in zijn column voor De Telegraaf. "Goed of fout? Democratische beslissingen zijn bijna per definitie alleen achteraf te beoordelen op goed of fout."

"De gemeente en de tuchtcommissie van de KNVB (boete en verbanning tot medio 2019 uit Europa) laten FC Twente in leven. Maar verder wordt de club, zoals is gesuggereerd, allerminst met clementie behandeld."

"Met handen en voeten gebonden ligt de club aan de beademingsapparatuur van de gemeente Enschede. Het beleid wordt vanaf nu bepaald door de ambtenaren op het stadhuis. Ze schrijven de organisatiestructuur voor, de eerste 4,8 miljoen euro aan transferkomsten mogen niet worden geherinvesteerd, in de zomer moet FC Twente een bedrag van drie miljoen euro in kas hebben en de huur van de Grolsch Veste moet vooruit zijn betaald."

[google]Volgens Driessen ziet FC Twente 'een drietrapsraket op zich afgevuurd' nadat eerst al de Licentiecommissie van de KNVB zich over de Doyen-zaak heeft gebogen en nu ook de aanklager betaald voetbal en de FIFA zich gaan buigen over de constructie die de Enschedeërs veel schade hebben berokkend.

"Met de combinatie van straffen en gemeentelijke maatregelen kondigt het sportieve failliet van FC Twente zich aan. Dit perspectief is de werkelijke straf voor het bolwerk in Enschede. Uit het oogpunt van het gevoerde hoogmoedige beleid volledig terecht. Maar triest voor supporters en sponsors. Zij zijn het hardst getroffen. Schrale troost, zij kunnen de club met hun loyaliteit ook redden van de ondergang. Door achter FC Twente te blijven staan, te blijven komen en te blijven betalen. Tot welk niveau de club ook wordt veroordeeld", besluit Driessen.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties