Nieuws

Munsterman en Van der Laan weigeren nieuw crediteurenakkoord te tekenen

Munsterman en Van der Laan weigeren nieuw crediteurenakkoord te tekenen

Er dreigt een nieuw probleem voor het geplaagde FC Twente. De club vroeg eerder deze maand uitstel om de halfjaarcijfers in de dienen bij de KNVB. De club vroeg uitstel tot 1 juni, maar de KNVB denkt dat uitstel tot 1 mei afdoende moet zijn. Ook de gemeente, dat garant wil staan voor 32 miljoen euro, kreeg van FC Twente een verzoek tot uitstel om de onderlinge financiële afspraken na te komen. De gemeente ging akkoord en verleende uitstel tot 1 juni 2016.

Nu blijkt dat door het uitstellen FC Twente zichzelf in de problemen heeft gebracht. De club bereikte afgelopen december een crediteurenakkoord met vijftien van haar schuldeisers. De crediteuren moesten van de gemeente afzien van een deel van het geld ze nog tegoed hadden van de club in ruil voor de garantstelling van 32 miljoen euro. Alle vijftien tekende, echter komt deze afspraak per 1 maart te vervallen en begint volgens Kuitert van de Tubantia het spel weer van voor af aan.

[google]"De (oud)commissarissen Munsterman, Van der Laan, Trebbe en Ten Hag hebben nog niet opnieuw hun handtekening voor verlening van het crediteurenakkoord gezet. Dat duidt er op dat ze hun huid zo duur mogelijk willen verkopen en daarvoor hebben ze tot 1 mei de tijd." Dit zou volgens Kuitert verklaren dat commissarissen Trebbe, en Ten Hag nog actief zijn bij FC Twente.

"Enkele oud-commissarissen zijn bezig een juridische verdedigingslinie op te trekken. Aldo van der Laan heeft zich, naar verluidt, verzekerd van de steun van Peter Wakkie, in december nog uitgeroepen tot meest invloedrijke advocaat van Nederland. Wakkie is ook de huisadvocaat van Ajax", besluit Kuitert.

Van de vijftien partijen zijn er dus vier die vooralsnog weigeren te tekenen, Munsterman, Van der Laan, Trebbe en Ten Hag. De club heeft tot 1 mei om tot een nieuw crediteurenakkoord te komen.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties