Nieuws

Onduidelijkheid over "alcoholverbod" rondom Grolsch Veste

Onduidelijkheid over "alcoholverbod" rondom Grolsch Veste

Na de supportersavond schoof onder meer stadionmanager Eugenio Porcu aan bij FC Twente Radio. Er kwam een vraag over het alcoholverbod dat geldt rondom de Grolsch Veste. Het verbod dat veel irritatie opwekt omdat de Politie jacht lijkt te maken op mensen die vaak uit gewoonte nog met een plastic bekertjes bier het stadion of supportershome uitlopen. Kosten, 90 Euro.

De oorzaak van het alcoholverbod ligt volgens Porcu bij het feit dat supporters alcohol meenamen onderweg naar het stadion. De ene met blikken maar kwamen ook er mensen met kratten bier richting de Grolsch Veste. Deze flessen en blikken werden vervolgens als rotzooi rondom het stadion verspreid en door de Politie aangezien als mogelijke wapens. "Met plastic bekers heeft de Politie minder moeite".

"Met plastic bekers heeft de Politie minder moeite"

Een opvallende uitspraak van de stadionmanager aangezien de Politie een ware klopjacht maakt op deze "biercriminelen".


Ze verschuilen zich met 5 man in een busje, loop jij langs dit busje dan wordt er met veel machtsvertoon opgetreden. Een waarschuwing of je de kans geven je biertje, dat nog vaak uit gewoonte wordt meegenomen, weg te gooien wordt niet geboden.

Tijdens de klopjacht is vooral het individu doelwit. Grote groepen durft de Politie niet aan te pakken dus loeren ze op de supporters die in hun eentje de gang maken richting de fietsenstalling of station Drienerlo. Zowel het verbod als de manier waarop de Politie het verbod probeert te handhaven wekt veel irritatie op bij de supporters.

Nu is uiteindelijk de hamvraag: Hoe moeten we de uitspraak "Met plastic bekers heeft de Politie minder moeite" nu interpreteren?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties