Nieuws

"Onze fans zijn geweldig, het dak gaat er letterlijk af. Het wordt een gekkenhuis"

"Onze fans zijn geweldig, het dak gaat er letterlijk af. Het wordt een gekkenhuis"

Deze week wordt er weer gevoetbald in de Europa League. Het Turkse Fenerbaçe speelt donderdag in eigen stadion tegen Ajax. FC Twente heeft in het seizoen 2009/2010 in de groepsfase tegen de Turken gespeeld. Thuis werd er verloren met 0-1, na een zinderende wedstrijd. In Istanbul overwonnen de Tukkers met 2-1. Momenteel heeft Fener een Nederlandse spits: Robin van Persie. Hij speelde tegen FC Twente in de voorronde van de Champions League met Arsenal.

[google]"Ik vind het altijd speciaal om tegen Ajax te spelen. Ik ben een kind van Feyenoord, maar los daarvan is het mooi om Nederlandse clubs te ontmoeten. Ik heb helaas nooit tegen Feyenoord mogen uitkomen, maar wel tegen FC Twente, Ajax en PSV. En nu Ajax weer, hartstikke leuk", zegt de 32-jarige international tegen De Telegraaf.

In 2008 speelde Van Persie met Arsenal tegen FC Twente in de voorronde van de Champions League. 'Thuis' werd er met 0-2 verloren. De club uit Enschede werkte deze wedstrijd af in het Gelredome in Arnhem, omdat het eigen stadion verbouwd werd. In Londen gingen de Tukkers met 4-0 ten onder.

"Onze fans zijn geweldig, het dak gaat er letterlijk af. Het wordt een gekkenhuis", vertelt de spits overtuigend. Twentesupporters die er toentertijd bij waren, zullen de woorden van Van Persie vast en zeker beamen.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties