Nieuws

Onzekerheid na contractverlenging Guidetti bij City

Onzekerheid na contractverlenging Guidetti bij City

John Guidetti heeft een nieuw driejarig contract getekend bij Manchester City. De Zweed staat daardoor tot medio 2017 onder contract bij The Citizens. Voor FC Twente mogelijk slecht nieuws aangezien de doorverkoopclausule hierdoor kan zijn komen te vervallen.

John Guidetti tekende inde zomer van 2010 transfervrij een contract bij FC Twente.


Achteraf weigerde de Zweed zich bij de selectie van de Enschedeërs te voegen en klopte hij op de deur van zijn voormalig werkgever Manchester Ciy dat hem voor ongeveer 1 miljoen Euro terug kocht van de Tukkers. Bij deze overeenkomst werd een doorverkoopclausule overeengekomen dat mocht Guidetti worden verkocht aan een andere club FC Twente hier een percentage van mee zou krijgen.

Nu Guidetti een nieuwe verbintenis heeft getekend bij Manchester City lijkt er een vergelijking op te treden met de contractverlenging van Erikssen bij Ajax. Zijn vorige club Odense BK had een doorverkoopclausule bedongen bij de verkoop maar deze is na de contractverlenging van Erikssen bij Ajax komen te vervallen.

Onzeker is of nu FC Twente ook de dupe is van de verlenging van Guidetti bij City of dat hiervoor aparte overeenkomsten zijn opgesteld net als dat FC Twente dit eerder deed in de zaak Newcastle en Tioté.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties