Nieuws

Ook in boeteklassement is FC Twente een subtopper, staat op plek zes

Ook in boeteklassement is FC Twente een subtopper, staat op plek zes

Na de corona periode waarbij een groot deel van de wedstrijden zonder of met weinig publiek werden gespeeld, zijn de stadions de afgelopen twee seizoenen weer gevuld met supporters. Het aantal incidenten rond om de stadions zijn hier helaas ook weer terug. Sterker nog de incidenten en de door de KNVB opgelegde boetes zijn zelfs gestegen met factor vijf ten opzichte van de periode voor Corona. De boetes opgelegd door de KNVB betroffen zaken als afsteken vuurwerk, het gooien van bier op veld en naar arbitrage of spelers, spreekkoren en veld bestormingen. Het betreft hier voorwaardelijke boetes en onvoorwaardelijke boetes met een hoogte van in totaal bijna een miljoen euro, van de wedstrijden van afgelopen twee seizoenen van de eredivisie, eerste divisie en het KNVB-bekertoernooi.

De lijst betreft 44 clubs die een boete hebben gekregen. Opmerkelijk is de lijstaanvoerder PEC Zwolle, met een totaalbedrag van maar liefst 98.750 euro. Na PEC Zwolle volgen PSV, Heracles, MVV, FC Groningen, FC Twente, Vitesse, Volendam, Ajax. Feyenoord complementeert de top tien met een totaalbedrag van 36.500 euro.

FC Twente is dus terug te vinden op plek zes van de ranglijst met de hoogste boetes. Totaal aantal clubs uit de diverse toernooien dat een boete ontving betrof vierenveertig. Het bedrag voor FC Twente in twee jaar tijd in totaal is 41250,- euro, waarvan 25.000 euro gelijk dient te worden afgerekend, De overige 16.250 euro is een voorwaardelijke boete.

In het seizoen 2021-2022 ging het mis bij wedstrijden tegen Willem II, FC Zwolle en FC Groningen. Supporters staken vuurwerk af, betraden het veld, en scholden (de moeder) van scheidsrechter Kamphuis uit. In het seizoen 2022-2023 betroffen de boetes voornamelijk vuurwerk afsteken. Dit was thuis tegen PSV en Feyenoord en uit bij Sparta.

UEFA

Naast boetes van de KNVB heeft Twente ook te maken met de boetes van de UEFA. Het ging om een totaalbedrag van 58.625 euro wegens staan op de trappen en het gooien van bekers tijdens thuiswedstrijden tegen Cukaricki en Fiorentina. De geldelijke sancties voor het huidige Europese seizoen, dat net begonnen is, zijn ook al weer binnen. Voor ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd tegen Hammarby IF, mag FC Twente 62.000 euro overmaken naar de UEFA. Men mag hopen dat het hier voorlopig even bij blijft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties