Nieuws

Platini wil financieringsfondsen als Doyen snel bestrijden

Platini wil financieringsfondsen als Doyen snel bestrijden

Tijdens een bestuursvergadering van de UEFA heeft voorzitter Michel Platini uitgesproken snel te willen optreden tegen de steeds sneller oprukkende financieringsfondsen. Een voorbeeld is de Doyen Group waarmee FC Twente in gesprek was om een deel van de transferrechten aan te verkopen. Uit den boze volgens Platini op de Spaanse site INSIDE.

"Het is een schande dat clubs niet langer eigenaar zijn van hun eigen activa en geen geld meer hebben om te investeren in hun eigen jeugdopleiding. Zuid-Afrika is een voorbeeld waar de clubs de controle hebben verloren over hun eigen activa en jeugdopleidingen. Het is zelfs zo ver dat er geen geld meer is om eigen spelers op te leiden.

[google]"Al het geld gaat naar de eigenaren. We hebben momenteel meer geld in het voetbal dan ooit, maar verliezen ook steeds meer. Afgelopen jaar namen de spelersmakelaars 600 miljoen Euro in Europa en meer dan één biljoen (duizend miljoen) wereldwijd", aldus Platini.

Vroeger waren de clubs eigenaar van de transferrechten van spelers. Nu komen die steeds vaker in het bezit van financiële partijen buiten het voetbal. Dat is een schande. Dat zullen wij niet accepteren."

Platini wil samen met de FIFA de groeiende invloed van de financieringsfondsen gaan bestrijden. "Maar als de FIFA daartoe niet snel een besluit neemt, zal de UEFA zelf gaan optreden. Ik weet dat de Europese commissie onze initiatieven wil ondersteunen."

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties