Nieuws

Publiek toont saamhorigheid, ondanks grote nederlaag tegen PSV

Publiek toont saamhorigheid, ondanks grote nederlaag tegen PSV

Op papier is het affiche FC Twente - PSV een topper, maar de praktijk wees vanavond anders uit. Met een zeer jong elftal traden de 'mannen' van Schreuder aan tegen de ploeg uit Eindhoven, die zich na vanavond nog meer kampioen waant. Met grote overmacht werd FC Twente door PSV verslagen, maar dat deert niet. De competitie telt niet meer dit seizoen; het enige wat nog telt, is de Beker.

PSV had vanaf het eerste fluitsignaal de overhand in Enschede en Twente kwam er af en toe wel aardig uit. Voor beide ploegen leidde dit in eerste instantie niet tot noemenswaardige mogelijkheden. Op een gegeven moment verraste oude bekende Luuk de Jong doelman Sonny Stevens met een venijnig schot, maar de doelman kon redding bieden. Joachim Andersen, die samen met Peet Bijen het centrale duo vormde bij de Tukkers, had de 1-0 op zijn schoen. Uit een corner van Miyaichi schoot hij hard en laag in de korte hoek, maar doelman Zoet van PSV kon met een snelle reflex redding brengen.

In eerste instantie leek Twente prima stand te kunnen houden tegen de ploeg uit Eindhoven, totdat er balverlies werd geleden achterin en De Jong kon afmaken: 1-0. Toen ging het snel. Vrij kort daarna kon Bruma uit een corner raak koppen, in de lange hoek. Tot overmaat van ramp werd het op slag van rust ook nog 0-3 via Wijnaldum.

Aan het begin van de tweede helft kon Twente wat meer weerstand bieden, mede doordat PSV de jongelingen uit Enschede wat meer liet komen. Toch werd het bijna 0-4 toen De Jong vrij kon inkoppen, maar hij kopte recht op Stevens af waardoor de schade beperkt bleef. Uiteindelijk was het Memphis Depay die de lans brak voor de Eindhovenaren de 0-4 maakte in de 75e minuut.

[google]

Felípe Gutiérrez

Meteen na de 0-4 stond Felípe Gutiérrez aan de zijlijn klaar. Hij verving Kyle Ebecillio en maakte na lange afwezigheid zijn rentree in FC Twente 1. Depay kreeg het op zijn heupen en maakte na een individuele actie ook nog 0-5.

Ondanks de grote achterstand was er geen wanklank vanaf de tribunes te horen. In tegendeel zelfs. Hoe groter de achterstand werd, hoe meer het publiek in de Grolsch Veste achter FC Twente ging staan.

Het moge duidelijk zijn: de club, de supporters en de trainer zijn met hun hoofd al bij aanstaande dinsdag, als de halve finale van de KNVB-Beker tegen PEC Zwolle op het programma staat.

FC TWENTE: Stevens,Martina,Bijen, Andersen,Schilder,Ebecilio (Gutiérrez/76),Mokhtar (v.d.Heyden/62),Mokotjo, Kusk,Eghan (Ould-Chikh/63),Miyaichi

PSV: Zoet,Brenet,Bruma,Rekik,Willems, Wijnaldum,Guardado (Hendrix/81),Maher (Hiljemark/85),Narsingh,L.de Jong, Depay (Locadia/81)

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties