Nieuws

Rode kaart bij penalty verdwijnt mogelijk

Rode kaart bij penalty verdwijnt mogelijk

De FIFA en spelregelcommissie IFAB komen op 3 maart in Londen bijeen. Daar zullen een aantal mogelijke spelregelwijzigingen besproken worden. Het zal onder andere gaan over het invoeren van camera's op de doellijn.

Rode kaart bij penalty
De nieuwste mogelijke spelregelverandering, is het afschaffen van de zogenoemde 'triple punishment'. Als een verdediger een doorgebroken aanvaller in het strafschopgebied onderuit haalt, krijgt hij een rode kaart, een penalty tegen én een schorsing. Voetballers en trainers klaagden dat die straf te zwaar is. Mogelijk wordt de rode kaart omgezet in een gele.

Doellijncamera
De FIFA zal ook opnieuw praten over de invoering van camera's op de doellijn. Een aantal ideeën zal worden getest. Op 3 maart besluit de wereldvoetbalbond welke systemen naar de tweede testfase in juli doorgaan.

Vier wissels
Een ander plan is het uitbreiden van het aantal wissels per wedstrijd. Er ligt een voorstel om een vierde wissel toe te staan in de verlenging van duels.

Hijab
Ook beraadt de FIFA zich over versoepeling van de kledingvoorschriften. Dat zou het mogelijk maken voor islamitische voetbalsters om een 'jihab', een soort hoofddoek, te dragen tijdens wedstrijden.

AD.nl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties