Nieuws

RODE LOPER VOOR CHADLI

RODE LOPER VOOR CHADLI

FC Twente kijkt reikhalzend uit naar rentree van Belgische aanvaller.

In Odense gaat Nacer Chadli zijn langverwachte rentree maken bij FC Twente. In de aanloop naar het Europa Leagueduel met Odense Boldklub, in de Deense volksmond beter bekend als OB, verbaasde trainer Co Adriaanse zijn gehoor met zijn opmerking dat de van een hardnekkige blessure herstelde aanvaller zelfs in de basis zou kunnen beginnen.

Het lijkt evenwel logischer dat Chadli als invaller in actie zal komen, omdat hij afgelopen maandag al 75 minuten met de beloften speelde. „Tussen de wedstrijd van maandagavond en die tegen Odense zitten 72,5 uur en dat is voldoende hersteltijd”, bracht Adriaanse daar tegenin.

Eind juli kwam op de avond van de ’thuiswedstrijd’ in Arnhem tegen het Roemeense FC Vaslui het fysieke probleem van Chadli plotseling aan het licht. In eerste instantie leek het allemaal niet zo ernstig, maar uiteindelijk heeft de geirriteerde kniepees de 22-jarige Luikenaar niet alleen drie maanden en zes Europese duels maar ook een transfer gekost.

Fulham was afgelopen transferperiode in de markt voor Chadli, die open stond voor een nieuw avontuur. Uiteindelijk haakte de Londense club van trainer Martin Jol toch af vanwege de fysieke malheur en werd de interesse verlegd naar Bryan Ruiz. De naam van Chadli gonst echter nog altijd rond bij de grote clubs in het buitenland. Scouts uit onder meer Engeland hebben met ongeduld uitgekeken naar het moment dat Chadli weer gaat spelen.

Het contract van Chadli bij FC Twente loopt medio 2013 af, zodat de Enschedese club zich in de huidige situatie gedwongen ziet om komende zomer mee te werken aan een transfer. Zo kan worden voorkomen dat het talent een jaar later gratis de deur uitwandelt.

In maart van dit jaar startte FC Twente al besprekingen met Chadli om zijn contract open te breken en te verlengen. Die besprekingen hebben tot op heden geen resultaat opgeleverd en zijn in de zomermaanden zelfs stilgelegd, omdat Chadli en zijn zaakwaarnemer het grote geld roken. Nog altijd heeft FC Twente de hoop niet laten varen om alsnog een nieuw contract af te sluiten met de Luikenaar, maar als het er überhaupt nog van komt, zal Chadli alleen akkoord gaan als het een overeenkomst is met een vertrekclausule.

Vanuit medisch oogpunt is het volgens insiders een zegen geweest, dat Chadli door de blessure een transfer naar de Premier League aan zijn neus voorbij zag gaan. Het fysieke probleem waarmee de stylist op voetbalschoenen de afgelopen maanden kampte, was een overbelastingsblessure.

De overgang afgelopen seizoen van 37 duels in de Jupiler League met AGOVV naar meer dan vijftig wedstrijden op eredivisie- en zelfs Champions Leagueniveau – met daarbij nog de interlands met België – is enorm geweest voor Chadli, die in zijn debuutjaar ook nadrukkelijk en herhaaldelijk blijk gaf van vermoeidheid.

Een nieuwe reuzenstap op de voetballadder naar de fysiek zware Engelse competitie zou volgens deskundigen een groot risico zijn geweest op meer lichamelijke problemen, zodat Chadli het extra jaar FC Twente eerder als een zegen dan als een straf moet beschouwen.

Na het vertrek van Ruiz en het verlies van veel creativiteit werd de afgelopen maanden de roep om Chadli steeds luider. Hoewel de aanvaller kan bogen op slechts één jaar op het hoogste niveau, is hij tijdens zijn afwezigheid steeds meer beschouwd als de grote aanjager die FC Twente miste. Trainer Adriaanse vreest echter niet dat de verwachtingen van Chadli overdreven hoog zijn geworden. „Ik denk niet, dat de druk op hem zo groot is. Nacer is jong en onbevangen. Hij wil graag voetballen, is een echte liefhebber. Als hij met Jong FC Twente meespeelt, is er bij hem geen verschil qua beleving en enthousiasme in vergelijking met wedstrijden in het eerste. Hij is nu vooral blij dat hij weer minuten kan gaan maken.”

bron: Telegraaf

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties