Nieuws

Schreuder roemt zijn oude 'baas' McClaren

Schreuder roemt zijn oude 'baas' McClaren

Alfred Schreuder werkte twee periodes samen met Steve McClaren. In 2010 behaalden ze het kampioenschap, in 2013 nam McClaren ontslag na matige prestaties. Toch kijkt Schreuder met een goed gevoel terug op de samenwerking.

"Iedereen hier heeft zo veel van Steve geleerd", zegt Schreuder tegen SkySports. "Hij heeft de winnaarsmentaliteit hier gebracht, want wat hij hier heeft gepresteerd is nooit eerder iemand gelukt. Ik was toen zijn assistent en ben blij dat ik met hem gewerkt heb. Je kon zien dat hij bij Manchester United had gewerkt, het draaide bij hem alleen maar om winnen."

Vorig seizoen eindigde FC Twente als derde in de Eredivisie, met acht punten achterstand op kampioen Ajax. "Het is altijd onze ambitie om kampioen te worden", vervolgt Schreuder. "En ik denk dat je dat elke wedstrijd moet laten zien: spelen om te winnen. Alles is mogelijk, maar het wordt wel lastig. Ik denk dat we van wedstrijd tot wedstrijd moeten kijken, dat proberen we de jongelingen ook bij te brengen. Je speelt om te winnen, dat willen we graag zien."

[google]FC Twente verloor deze zomer de sterkhouders Tadic en Promes. Met Kasper Kusk is de vervanger voor Tadic binnen. "Ik verwacht veel van Kusk", vertelt de trainer. We kochten hem toen Dusan ons verliet. Hij kan op de rechtervleugel spelen en ook op 'tien'. Hij moet nog wel sterker worden, maar hij heeft wedstrijden op een hoger niveau nodig. Ik denk dat hij de goede keuze heeft gemaakt door naar ons te komen. Ik verwacht veel assists en doelpunten van hem en hopelijk kan hij over een paar jaar weer een stap omhoog maken."

Doe ook mee aan onze Topcoach competitie 2014-2015

Ook dit seizoen organiseert Twente Insite een Topcoach competitie. Stel met 57 miljoen een elftal samen en speel mee om mooie prijzen! Klik hier om direct naar Topcoach te gaan. Succes!

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties