Nieuws

Sno mag conditie op peil houden in zoektocht naar buitenlandse club

Sno mag conditie op peil houden in zoektocht naar buitenlandse club

Evander Sno was de grote verrassing vanochtend op het trainingsveld bij FC Twente. Vele toeschouwers dachten dat het Martina was maar het bleek om de middenvelder te gaan die naast zijn voetballende kwaliteiten bekend staat om zijn hartproblemen. Sno is er in eerste instantie niet om een contract af te dwingen aldus perschef Richard Peters. De verdedigende middenvelder hoopt op een buitenlands avontuur en heeft van FC Twente toestemming gekregen zijn conditie op peil te houden.

Begin juni trainde Sno ook al mee bij zijn oude club RKC dat hem graag weer aan de selectie toe wilde voegen. Hier wensten Sno en zijn zaakwaarnemer niet op in te gaan. "We hebben RKC laten weten dat de voorkeur uitgaat naar een club in het buitenland", aldus Brian Berkleef, de zaakwaarnemer van Sno.


Sno kwam als jeugdspeler uitvoor DWS en Ajax waarna hij in 2005 naar Feyenoord vertrok. Hier kreeg hij geen speelminuten, werd verhuurd aan NAC en medio 2006 verkocht aan het Schotse Celtic. Na twee jaar Schotland werd hij door Ajax teruggehaald naar Amsterdam waar Sno landelijke bekendheid kreeg toen hij in 2010 werd getroffen door een hartstilstand op het veld tijden de wedstrijd Jong Vitesse – Jong Ajax. Hij werd een kwartier lang gereanimeerd door de medische staf van Ajax en kwam weer bij kennis. Sindsdien speelt Sno met een pacemaker.

Na een verhuurperiode aan Bristol City vertrok hij naar RKC Waalwijk dat hij na een sterkt seizoen in de zomer van 2012 inruilde voor NEC. Helaas kreeg hij ook hier weer last van zijn hart. In de uitwedstrijd van NEC bij Feyenoord werd hij gewisseld na hartritmestoornissen. Dit was voor Sno tevens zijn laatste wedstrijd voor NEC en tevens zijn laatste officiële wedstrijd.

Twente Insite TopCoach Competitie 2013-2014

Doe jij al mee met onze TopCoach competitie 2013-2014? Doe mee en maakt kans op mooie prijzen waaronder 2 wedstrijdkaartjes, een FC Twente shirt, een FC Twente Cap en meer! Klik hier om naar de TopCoach competitie te gaan.

Nederbet

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties