Nieuws

Stageavontuur Roy en Denny (UVS B1) bij FC Twente

Stageavontuur Roy en Denny (UVS B1) bij FC Twente

Op maandag 20 februari 2012 zijn wij vertrokken naar FC Twente voor onze twee daagse stage bij deze club. Wij vertrokken om 12:15 uur uit Leiderdorp en kwamen om 14:30 uur aan bij het trainingscomplex van FC Twente.

Daar aangekomen maakten we eerst kennis met hoofd jeugdscouting dhr.J. Kemkens,daarna zijn we naar de kantine gegaan om wat te drinken en om onze begeleider van die dag te ontmoeten. We moesten wat papieren invullen onder het genot van een glaasje fris. Toen we dat gedaan hadden zijn we naar de kleedkamers gegaan om ons te gaan omkleden voor onze eerste test of zoals dat in voetbal taal heet: de individuele training. De eerste test was de zogenaamde piepjes test. Dit was wel erg zwaar maar we konden het aan. Hierna kregen we meerdere snelheidstests,waarbij we een soort metertje op ons lichaam kregen om alles goed te kunnen meten. Toen we hiermee klaar waren mochten we even uitrusten.

Toen we uitgerust waren zijn we naar het krachthonk gegaan voor nog meer tests zoals een snelheids-voeten test (handelingssnelheid) en een krachtsprong test.
Toen dat klaar was zijn we weer naar buiten gegaan om 1:1 handelingen, handeling van achter je standbeen om spelen en dergelijk oefeningen. Ook dit ging naar ons idee wel lekkerrr.

Na ongeveer 1 ½ uur aan het voetballen te zijn geweest mochten we ons gaan douchen en stond er een lekkere maaltijd voor ons klaar. Heerlijke lasagna. Dit smaakte wel na die intensieve training.

En raadt eens wie we ook tegen kwamen bij FC Twente op de bekende voetballers na??? Onze eigen voetbal maatje Clark Seegers (ex UVS C1) die daar nu in de B2 speelt en het erg naar zijn zin heeft.Nadat we klaar waren met eten namen we afscheid en zijn naar het hotel gegaan om daar vroeg in ons mandje te duiken,want natuurlijk wilde we de andere morgen wel uitgerust op de accommodatie van FC Twente zijn!!!!

Dinsdag 12 februari 2012
De tweede dag van ons stage,op deze dag stond een training kijken van het eerste elftal van FC Twente en natuurlijk handtekening verzamelen van onze helden!! En natuurlijk kwamen we daar ook Patrick Kluivert tegen waarmee we even op de foto wilden. Denny, Patrick Kluivert, Roy en Tom Plezier van Alphense Boys die ook op stage was.

Nadat de we de training van het eerste van FC Twente hadden gekeken, wat erg koud was,stond er voor ons een lunch klaar.
We zaten gewoon tussen de spelers van het eerste en tweede elftal van FC Twente. Dit was erg leuk.

Toen we klaar waren zijn we naar de Grolsch Veste (stadion van FC Twente) gegaan, voor een geweldige rondleiding. Dit was echt gaaf. Wat een geweldige stadion heeft FC Twente. Dit mag ik (Denny) wel even zeggen als Twente fan. De rondleiding duurde ruim 1 ½ uur. De rondleiding was heel indrukwekkend, vooral de kleedkamer van het eerste elftal is te gek!!

Na deze rondleiding zijn we teruggegaan naar het trainingscomplex van FC Twente.
Daar kregen we een sportmaaltijd aan het begin van de wedstrijd die om 19:00 uur werd gespeeld.

We speelde met de B2 van FC Twente mee (het team van Clark Seegers). We speelde tegen HSC ´21 A1 (4e divisie) en wonnen met 5-3.
In dit team deden nog twee jongens mee die stage die dag bij FC Twente liepen (een jongen uit Jamaica en een jongen uit Denemarken). Volgens ons deden we het wel goed? Maar je weet nooit wat FC Twente ervan vond,dat moeten we nog afwachten! Maar ons avontuur bij Twente pakt niemand ons meer af!!!
Het was leuk,leerzaam,zwaar en met allemaal vriendelijke mensen.

De voetbalgroeten van Roy en Denny (UVS B1)

Bron: Dichtbij

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties