Nieuws

Station Drienerlo wordt aangepast

Station Drienerlo wordt aangepast

Woensdagavond nam FC Twente tegen SC Genemuiden het stadion in gebruik met 30.000 toeschouwers op de tribunes. Naast de verbouwing van het stadion, wordt ook station Drienerlo gewijzigd. Daarmee kunnen meer supporters rondom thuiswedstrijden worden vervoerd, kan een veiligere situatie worden gecreëerd op de perrons en wordt voorkomen dat er zonder geldig toegangsbewijs gereisd wordt.

Eugenio Porcu is als Manager Operationele Zaken nauw betrokken bij dit traject. “Bij elke uitbreiding van het stadion hoort een mobiliteitsonderzoek, waarin je onder meer bestudeert welke gevolgen een uitbreiding heeft voor de bezoekers die met de fiets, auto, bus of trein naar het stadion komen.”

Uit dit onderzoek bleek onder andere dat voorheen bij een thuiswedstrijd 4.500 supporters met de trein naar het stadion komen. Dit aantal zal groeien naar 6.000. Een dergelijke stijging maakt aanpassingen van het station Drienerlo noodzakelijk om een veilige situatie te kunnen realiseren. In nauwe samenwerking met ProRail, NS, Politie Twente, KLPD en Gemeente Enschede is hiervoor een concept ontwikkeld. Het perron waar de trein vertrekt naar Hengelo is te klein en wordt door ProRail uitgebreid. Daarnaast wordt de toegang tot de perrons anders geregeld dan de supporters tot dusver gewend waren.

Zonder vervoersbewijs geen toegang

Na afloop van thuiswedstrijden kan alleen nog toegang worden verkregen tot het perron van station Drienerlo met een geldig kaartje. Zonder dit vervoersbewijs is het onmogelijk met de trein te reizen. Porcu ligt dat toe. “Supporters zullen in het bezit moeten zijn van een geldig vervoersbewijs. Met dit vervoersbewijs kan via tourniquets toegang worden verkregen tot het perron. De supporters worden gedoseerd door de tourniquets gelaten om zo een vol, onveilig perron te voorkomen. Zodra de trein vertrekt is het perron weer leeg en krijgen de volgende supporters toegang. Zo kunnen supporters gefaseerd en veilig met de trein afreizen naar huis.”

Mogelijk vanaf thuisduel tegen PSV gereed

De verbouwing van het perron zit in een afrondende fase. Komende vrijdagmiddag vindt er een test plaats en dan wordt duidelijk of het systeem gaat functioneren vanaf het thuisduel zaterdag tegen PSV. Dit wordt vrijdag bekend gemaakt op de website van FC Twente. Indien het nieuwe systeem in werking treedt, wordt supporters gevraagd rekening te houden met de nieuwe situatie.

Videowall

Naast de uitbreiding van het perron en het wijzigen van de toegang is ook de realisatie van een groot videoscherm bij station Drienerlo onderdeel van het plan. Hier worden na wedstrijden onder meer reisinformatie, beelden van de wedstrijd en de persconferentie op vertoond. Dit scherm wordt op termijn geplaatst bij het perron.
bron: www.fctwente.nl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties